• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Yüzünüzü musluk suyuyla yıkamayın çünkü...

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Ah Kadınlar kategorisinde Didem tarafından oluşturulan Yüzünüzü musluk suyuyla yıkamayın çünkü... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 20 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Ah Kadınlar
Konu Başlığı Yüzünüzü musluk suyuyla yıkamayın çünkü...
Konbuyu başlatan Didem
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
1,937
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Yüzünüzü musluk suyuyla yıkamayın çünkü...


Cildinize bakım yaparken kullandığınız ürünlerin içeriğine dikkat etmeniz gerektiğini biliyorsunuz fakat cildinize temas eden suyla ilgili hiç düşündünüz mü? Her gün yüzünüzü yıkadığınız suyun cildinizi etkilemesi kaçınılmaz fakat bu etkinin derecesi cildinizin hassasiyetine ve suyun içeriğine bağlı.


Musluk suyu cilde zarar verir mi?

Yaşadığınız şehrin suyunun içeriği cildinizi etkiler. Her suyun içerdiği mineraller çeşitlilik gösterir ve cilde zarar veren asıl şey de bu minerallerdir. Suyun içerdiği kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, çinko gibi mineraller ne kadar fazla su o kadar sertleşir ve cildinize zararlı bir hale gelir.


Kalsiyum ve magnezyumla sertleşen suyun sabun gibi temizleyici maddeleri çözme yeteneği azalır, demir gibi maddeler de serbest radikaller oluşturarak hücrelerinize zarar verebilir. Hasara yol açabilecek ağır metaller ve yüksek düzeylerde mineral içermeyen daha yumuşak sular, cildinize daha iyi gelir.


Sürekli olarak sert sularla temas eden cilt, tahrişe, kuruluğa ve sedef hastalığı gibi bazı cilt hastalıklarına yatkın bir hale gelir. Bir cilt rahatsızlığınız varsa şebeke suları muhtemelen bu durumu tetikleyecektir.

Yüzünüzü hangi suyla yıkamalısınız?

Cilt için özel üretilmiş sular olsa da daha sürdürülebilir bir rutin için musluğunuza arıtıcı taktırmayı düşünebilirsiniz. Suyun içerisindeki mineralleri tutarak suyu yumuşatmayı amaçlayan filtreler bu konuda yeterli olacaktır. Duş sonrası cildinizi nemlendirmek ve duş başlığınızı arıtıcı özellikte bir başlıkla değiştirmek de yine cilt sağlığınıza yapabileceğiniz bir yatırım.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Üst Alt