- Mesleği
- System Administrator
İtibar:
Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine getirilen Norveçli çalıştırıcı Ole Gunnar Solskjaer, siyah beyazlı kulüple 1.5+1 yıllık sözleşme imzaladığı törenin ardından ülkesinin basınına önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olarak takdim edildikten sonra NRK'ya konuşan Solskjaer, "Her zaman bir macera istedim. Ve bu bir macera." ifadelerini kullandı. 51 yaşındaki teknik adam, siyah beyazlı takımında son dönemde sık sık teknik direktör değiştirdiğinin hatırlatılması üzerine "Uygun bir proje için uzun zamandır bekliyordum. Burası büyük potansiyele sahip bir kulüp. Bu gibi büyük kulüplerin sık sık teknik direktör değiştirmesinin bir nedeni var" dedi. Basın toplantısında, Norveç'teki mükemmel bir yaşamını bırakmasına neden olacak bir teklif istediği için 3 yıldır boşta olduğunu vurgulayan Solskjaer, NRK'ya yaptığı açıklamada ise Beşiktaş'ın teklifini kabul etme kararını ise kendisine en yakın kişilerle birlikte verdiğini söyledi. Son olarak UEFA'da maç analisti olarak görev yapan Norveçli hoca "Açıkçası aile olarak tartışıyoruz. İstediğim hayatı yaşadığım üç harika yıl geçirdim. Ama sonuçta ben bir futbol adamıyım. Futbolda çalışmak istiyorsanız sadece maç izleyip rapor yazamazsınız." diye konuştu. Beşiktaş'ın teklifini kabul etmeden önce, bir dönem Galatasaray'da forma giyen vatandaşı Martin Linnes'le de konuştuğunu belirten tecrübeli hoca "Martin Linnes'le İstanbul'da ne kadar eğlendiği hakkında sık sık konuşuyorum. Buradaki farklı bir hayat. Artık bunu da deneyebileceğim" ifadelerini kullandı. Beşiktaşlı yöneticilerin en başından itibaren kendisine yardımcı olmak adına ellerinden geleni yaptığını söyleyen Solskjaer, ev sorununu da çözmek üzere olduğunu ifade ederek "Bugün bir daireye baktım, yani muhtemelen çok çabuk taşınacağız. Kulüp yardım etmek için sabırsızlanıyor. Herkes bizim için çalışıyor ve bu iyi düzenlenmiş bir organizasyon. İstanbul çok büyük ve kalabalık. Dolayısıyla antrenman sahasına yakın olmalı. Trafiğe takılmak istemiyorum" dedi. Siyah beyazlıların yeni hocası transferle ilgili olarak sorulan "Norveç futbolunu iyi biliyorsun. Norveçli oyuncuları buraya getirmenin bir anlamı olacak mı?" sorusunu ise "Şüphesiz birçok iyi Norveçli oyuncu var. Ve burada Norveç ve İskandinav zihniyetini seviyorlar. Burada bulunan Norveçli oyuncular iyi iş çıkardılar ve iyi bir izlenim bıraktılar. Doğru zihniyete sahip bir takım kurmak istiyorum. Zorluklara göğüs gerebilen bir takım. Örneğin Jonas Svensson da bunlardan birisi. Kötü zamanlarda ayağa kalkan biri." sözleriyle yanıtladı. Ntv Spor HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..