• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

ŞIHIL MAHŞİ TARİFİ: ŞIHIL MAHŞİ NASIL YAPILIR?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan ŞIHIL MAHŞİ TARİFİ: ŞIHIL MAHŞİ NASIL YAPILIR? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 103 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı ŞIHIL MAHŞİ TARİFİ: ŞIHIL MAHŞİ NASIL YAPILIR?
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Laufey

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
10,060
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

63a1fae886b244704060821a.jpg

Malzemeleri:

12 dolmalık kabak
1 kg kıyma
2 soğan
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
50 gr haşlanmış nohut
1 tutam kadar maydanoz
50 gr domates salçası
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
150 ml ayçiçeği yağı

Yapılışı:

Kabakların içi oyulur. İçi boş kabaklar yağda kızartılır. Kıyma ise orta boy bir tencerede yarım çay bardağı yağ ile kavrulur.

Soğanlar küp halinde doğranı ve salça ile birlikte eklenir. Tuz ve karabiber dahil edilir.

Haşlanmış nohutlar da ilave edilip karıştırılır. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Kıyma soğuyunca maydanoz da eklenip harç iyice karıştırılır ve ardından kabaklara doldurulur.

Fırın tepsisine kabaklar dizilir. Salça su ile karıştırılarak sos haline getirilir, tepsi üzerinde gezdirilir.

180 derecedeki fırında 35 dakika pişirilir. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis edilebilir.

Püf noktası:

Kabaklar kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekletilerek fazla yağı alınır.

Salçalı suya farklı bir tat katmak için bir tutam nane eklenebilir.

Nohutları, bir gece önceden ıslatılır.
 

Laufey

ZF Kullanıcı Sorumlusu
Emektar Üye
Katılım
17 Eki 2022
Mesajlar
1,958
Tepkime puanı
19
Puanları
12

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt