- Katılım
- 6 Ocak 2023
- Mesajlar
- 13
- Tepkime puanı
- 8
- Puanları
- 3
İtibar:
MALZEMELER;
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak et suyu yada tavuk suyu
- 1 tutam zencefil
- 5 soyulmuş kestane
- 1 ayva
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 nar
- 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- 10 gr tereyağı
Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Soyulmuş kestaneleri küçük zar şeklinde doğrayın.Ayvanın kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın.Kararmaması için limonlu suda 10 dakika kadar bekletin. Mısırözü yağı ve zeytin yağını pilav tenceresinde ısıtıp pirinci ilave edin.Kısık ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.Ayva ve kestaneleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sıcak et suyunun içine tuz, karabiber ve zencefili ekleyerek karıştırın.Hazırladığınız et suyunu pirince ilave edin. Bir taşım kaynayınca ocağı kısın.Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı ocaktan alın ve mercimek büyüklüğünde parçalara ayırdığınız tereyağından üzerlerine serpiştirin.Karıştırıp pilavı beş dakika kadar dinlendirin. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.YAPILIŞI;