• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Hamas, Blinken’i İsrail lehine tarafgirlik yapmakla suçladı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Hamas, Blinken’i İsrail lehine tarafgirlik yapmakla suçladı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Hamas, Blinken’i İsrail lehine tarafgirlik yapmakla suçladı
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
20,787
Tepkime puanı
0
Puanları
0

İtibar:

Hamas, Blinken’i İsrail lehine tarafgirlik yapmakla suçladı

Hamas, kendisine "İsrail’in ateşkes için cazip tekliflerini reddettiği" suçlamasını yönelten ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'i Tel Aviv lehine tarafgirlik yapmakla suçladı.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın "İsrail’in ateşkes için cazip tekliflerini reddettiği ve Gazze Şeridi'nde ateşkesi engelleyenin Hamas olduğunu" iddia eden açıklamalarının, "ABD yönetiminin Siyonist faşizme karşı apaçık tarafgirliğinin bir teyidi olduğu" ifade edildi.

Açıklamada, "Blinken'in iddiaları, müzakerelerin gidişatını şahsi siyasi hesapları için baltalayan kişinin terörist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu doğrulayan gerçeğin çarpıtılmasıdır." değerlendirmesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, G7 Dışişleri Bakanları toplantısına ev sahipliği yapan İtalya’nın Capri Adası'nda yaptığı açıklamada, "Hamas'ın İsrail'in ateşkes için cazip tekliflerini reddettiğini" iddia etmişti.

Blinken, Hamas’a "ateşkese ulaşmaktan ziyade bölgesel bir çatışmayı kışkırtmakla ilgilendiği” suçlamasını yöneltmişti.

Hamas, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu "uzlaşmazlıkla" ve bir anlaşmaya varma konusunda isteksizlikle suçluyor.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda 34 bin 12 kişi öldü, 76 bin 833 kişi yaralandı.
 
Üst Alt