• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Blinken: "G7 ülkeleri İran'a yeni yaptırımlar getirecek"

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Blinken: \"G7 ülkeleri İran'a yeni yaptırımlar getirecek\" başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Blinken: \"G7 ülkeleri İran'a yeni yaptırımlar getirecek\"
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
20,740
Tepkime puanı
0
Puanları
0

İtibar:

Blinken:

G7 dışişleri bakanları İtalya'nın Capri adasında İran-İsrail gerilimini görüşmek için bir araya geldi. Toplantının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "G7 ülkelerinin İran'a yeni yaptırımlar getireceği" açıklamasında bulundu. Blinken ayrıca, ABD'nin herhangi bir saldırı operasyonuna dahil olmadığını söyledi. Refah'a yönelik planlanan kara operasyonu hakkında da konuşan Blinken, ABD'nin saldırıyı desteklemediğini söyleyerek İsrail'in hedeflerine Refah'a girmeden de ulaşabileceğini düşündüklerini vurguladı.

İsrail'in İran'a yönelik misillemesinin ardından G7 dışişleri bakanları İtalya'nın Capri adasında bir araya geldi. Toplantının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "G7 ülkelerinin İran'a yeni yaptırımlar getireceği" açıklamasında bulundu. Blinken, İsrail'in güvenliğine bağlılığımızı sürdürmekle beraber gerilimin tırmandırılmaması taraftarıyız diye konuştu. İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısında ABD'nin rolü sorulduğunda ise Blinken, ABD'nin herhangi bir saldırı operasyonuna dahil olmadığını söyledi.

"ABD, REFAH OPERASYONUNU DESTEKLEMİYOR"

Blinken açıklamasında, İsrail ile Refah operasyonu hakkında üst düzey görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

ABD'nin Refah'a yönelik bir kara operasyonunu desteklemediğini kaydeden Blinken, İsrail'in hedeflerine Refah saldırısı olmadan da ulaşabileceğine inandıklarını söyledi.

Ayrıca İsrail'e gerekli güvencelerin sağlanacağı bir "Filistin Devleti kurma" konusunda kararlılıklarını tekrar vurguladı.

"İRAN EYLEMLERİNDEN SORUMLU TUTULACAK" Capri'de bir araya gelen bakanlar İran'ı Ortadoğu'daki "kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden" sorumlu tutacaklarını söyledi. Gazze'de sürdürülebilir bir ateşkes çağrısı yapan bakanlar, İran ve İsrail'e daha fazla tırmandırmadan kaçınmaları çağrısı yaptı. Bakanlar, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir askeri operasyon düzenlemesine karşı olduklarını da belirtti.
 
Üst Alt