• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Amerikan devi, Tesla'dan kovulan çalışanların peşinde

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Teknoloji Dünyasından Son Haberler kategorisinde Peri tarafından oluşturulan Amerikan devi, Tesla'dan kovulan çalışanların peşinde başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Teknoloji Dünyasından Son Haberler
Konu Başlığı Amerikan devi, Tesla'dan kovulan çalışanların peşinde
Konbuyu başlatan Peri
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

Peri

Üye
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
2,966
Tepkime puanı
0
Puanları
0

İtibar:

Amerikan devi, Tesla'dan kovulan çalışanların peşinde

Tesla, geçen ay içinde üst düzey birçok yetkilinin de bulunduğu pek çok çalışanını işten çıkardı. Bu işten çıkarmaların ardından General Motors (GM) Tesla'nın eski çalışanlarının peşine düştü.

Tesla'nın sahibi Elon Musk, şirketin nisan ayında 140 bin kişilik küresel işgücünün yüzde 10'unu işten çıkaracağını duyurdu. Bu yaz için planlanan staj programları da ayrıca iptal edildi. General Motors Yetenek Kaynakları Stratejisti Laura del Amo, şirketin Tesla'nın yaklaşan yaz stajı grubunun bir parçası olarak pozisyonları iptal edilen yazılım öğrencilerini işe almakla ilgilendiğini duyurdu. Del Amo açıklamasında, "Otomotiv topluluğumuzun gücüne inanıyoruz ve çeşitli yetenekleri ekibimize entegre etme konusunda istekliyiz. Eğer şimdi yeni bir staj fırsatı arıyorsanız hadi iletişime geçelim" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz hafta birçok öğrenci, Tesla'nın staj tekliflerini, pozisyonlarının başlamasından yalnızca haftalar önce iptal ettiğini açıkladı.

TESLA'DA İŞTEN ÇIKARMA SÜRECİ Tesla'nın CEO'su Elon Musk, yakın zamanda bir dizi işten çıkarma kararı aldı; en sonuncusu bu hafta meydana geldi ve şirketin yazılım, hizmet ve mühendislik departmanlarında çalışanları etkiledi. Elektrikli araç şarj ekibi de dahil olmak üzere şirketin diğer sektörlerinde de işten çıkarmalar yaşandı. Şarj ekibinden en az 500 kişinin pozisyonlarını kaybettiği düşünülüyor. İşten çıkarmaları açıklayan Musk, şirketi "yeniden organize etme zamanının" geldiğini söyledi ve bu hareketin her beş yılda bir tekrarlanacağını belirttiGM DAHA ÖNCE DE TESLA ÇALIŞANLARINI ALDI İşe alım duyurusuyla ilgili açıklama yapan bir sözcü, "Özellikle mühendislik, yazılım geliştirme ve elektrifikasyon gibi alanlarda her zaman yeni yetenekler arıyoruz. Stajyer programlarımıza başvuranları memnuniyetle karşılıyoruz. GM bir kariyere başlamak için harika bir yer" dedi. GM'nin daha önce de eski Tesla çalışanlarını işe aldığı biliniyor. Şubatta Detroit merkezli şirket, Tesla'nın eski yöneticisi Kurt Kelty'yi batarya teknolojisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak kadrosuna katmıştı. Bir ay sonra da Tesla'nın Austin Gigafactory'sinin eski başkan yardımcısı J.P. Clausen'ı işe almıştı.
 
Üst Alt