• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

YKS sonuçları önümüzdeki hafta açıklanıyor: YKS 2024 sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Eğitim Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan YKS sonuçları önümüzdeki hafta açıklanıyor: YKS 2024 sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 33 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Eğitim Haberleri
Konu Başlığı YKS sonuçları önümüzdeki hafta açıklanıyor: YKS 2024 sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

İtibar:

YKS sonuçları önümüzdeki hafta açıklanıyor: YKS 2024 sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için nefesler tutuldu. Yıllık ÖSYM takviminde YKS sonuç tarihine de yer verilmişti. Tercih süreci hazırlıklarını yapan üniversite adayları bir yandan da YKS sonuçlarının tarihini araştırıyor. ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları önümüzdeki hafta açıklanıyor. Peki, YKS 2024 sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YBlLG6UeMkKLSIFS7wp7oQ.jpg

3 milyondan fazla adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasına sayılı gün kala gözler ÖSYM sonuç ekranına çevrildi.
6zK8Slz3cEOajHSq3i76WQ.jpg

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 8-9 Haziran'da yapılan YKS'nin sonuçları çarşamba günü (17 Temmuz 2024) ilan edilecek.
Z0khXV2L1E2_IqJuquIHcA.jpg

Sonuçlara, https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden erişilebilecek. Adaylar, 2024 YKS sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.
aKPBQPBm7kaDxBBYWHh84g.jpg

2024 YKS Tercih Kılavuzu'nun açıklamasının ardından da üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak. Öğrenciler YKS'den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar.
ofccfCpvXESrHaq0eFSvBg.jpg

ÖSYM'nin tercih takvimi ise henüz belli olmadı. Geçen sınav sonuçlarının 20 Temmuz'da duyurulduğu ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz'da başladığı göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl da benzer bir sürecin izlenmesi öngörülüyor.

Üst Alt