• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

YKS 2024 taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? YKS taban puanları nasıl öğrenilir?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Eğitim Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan YKS 2024 taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? YKS taban puanları nasıl öğrenilir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 113 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Eğitim Haberleri
Konu Başlığı YKS 2024 taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? YKS taban puanları nasıl öğrenilir?
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

İtibar:

YKS 2024 taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? YKS taban puanları nasıl öğrenilir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 8-9 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları açıklandı. YKS sonuçları ardından gözler taban puanlar ve kontenjanlara çevrildi. Peki, YKS 2024 taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? YKS taban puanları nasıl öğrenilir?

KHPl03MP9UWNIesJQ5CBEQ.jpg

YKS taban puanları ve sıralamaları, adaylara üniversite tercihlerini sıralamada kolaylık sağlıyor. 2024 YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları henüz belli olmadı. Bu yıla ait taban ve tavan puanları üniversite yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli olacak. HABERİN VİDEOSUNA GİT
J28Ft_Q6rE6gXrweDsZeZg.jpg

ÖSYM tarafından yayımlanacak YKS tercih kılavuzuyla taban ve tavan puanlar belli olacak. Kılavuzda 2 ve 4 yıllık bölümlerin en son alım yaptığı yani 2023 yılına ait puanlar yer alacak.
GZVybm8HtkScUnfqyk6ZGg.jpg

Yükseköğretim Kurulu'nun ''yokatlas.yok.gov.tr'' internet sitesi üzerinden geçmiş yıllara ait puanlar, kontenjanlar, bölümlere yerleşen öğrencilerin profilleri gibi pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
s-F03YkIPEuAoguqkZ97jA.jpg

2023 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI İÇİN TIKLAYIN

Üst Alt