• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Eğitim Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Eğitim Haberleri
Konu Başlığı VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88

İtibar:

VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2024-2025 eğitim yılı VGM lisans ve ön lisans eğitim yardımı/burs başvuru tarihleri Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından açıklanmıştı. Başvuru sürecinin 31 Ekim'de sona ermesi ardından gözler sonuç açıklamasına çevrildi. VGM, yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için KYK sonuçları işaret edilmişti. Peki, VGM burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

RU2aQ4lISkqopoqsb-4IDg.jpg

21 Ekim’de başlayan VGM lisans ve ön lisans burs başvuruları 31 Ekim 2024 tarihinde sona erdi. Başvuru telaşını geride bırakan öğrenciler, şimdi sonuç heyecanı yaşıyor. Burs başvuru koşullarını karşılayanlar, 9 ay boyunca eğitim desteğinden yararlanabilecek.
ryk5BuGlfU-Zzrtthkd-XA.jpg

VGM'den yapılan açıklamada; "Yükseköğrenim burs başvuru değerlendirme işlemlerine Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün 2024-2025 eğitim yılı burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlanacaktır.Başvuru değerlendirme işlemleri tamamlandığında sonuçlar www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulacaktır." denildi.
5HDQ6gcg-EyuITBVW1zvxg.jpg

Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile veriliyor.
ysJ-dyw3e02PkweojcICfw.jpg

KYK burs sonuçlarının 5 Kasım Salı günü açıklanmış olması nedeniyle VGM yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmelerinin kasım ayında tamamlanıp ilan edilmesi bekleniyor.

Üst Alt