• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Uzmanlar açıkladı: Çocukluk çağı astımı hafızayı zayıflatıyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Uzmanlar açıkladı: Çocukluk çağı astımı hafızayı zayıflatıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Uzmanlar açıkladı: Çocukluk çağı astımı hafızayı zayıflatıyor
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88

İtibar:

Uzmanlar açıkladı: Çocukluk çağı astımı hafızayı zayıflatıyor

Yeni yapılan bir bilimsel çalışmaya göre, çocukken astım olanların ilerleyen yaşlarda demansa yakalanma riski artıyor.

Araştırmada astım hastası olan çocukların hafızayla ilgili testlerde, sağlıklı olan çocuklara göre daha düşük bir performans sergilediği görüldü.

Uzmanlar çocukların hafızasındaki düşük performansın ilerleyen yaşlara kadar uzanan etkileri olduğunu, demans gibi hastalıklara yakalanma riskini de artırdığını söyledi. Yalnızca astım değil kalp rahatsızlıkları, diyabet gibi kronik hastalıklara maruz kalan çocukların da bilişsel faaliyetlerinde düşüş kaydedildiği belirtiliyor.

Çalışmada bilişsel faaliyetlerdeki düşüşün nedeni tam olarak ortaya koyulmasa da, astımla oluşan enflamasyon ve beyne giden oksijende yaşanan bozuklukların demans riskini artırıyor olabileceği düşünülüyor.

Üst Alt