• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Uzmanı "her derde deva" diyerek açıkladı: "Kış harikası" olarak tanımlanıyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Uzmanı \"her derde deva\" diyerek açıkladı: \"Kış harikası\" olarak tanımlanıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Uzmanı \"her derde deva\" diyerek açıkladı: \"Kış harikası\" olarak tanımlanıyor
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
41,457
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Uzmanı

Kış mevsimi geldiğinde herkesin bayılarak yediği kestane, lezzetli bir gıda olmasının yanı sıra sağlık içinde çok faydalı. Kış harikası olarak nitelendirilen kestanenin, içerdiği yüksek C vitamini ile grip ve soğuk algınlıklarına karşı vücudu koruyor ve enerji veriyor.

ZEH-9H63AkOzGS3rQnUOVQ.jpg

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, kış harikası olarak nitelendirilen kestanenin, içerdiği yüksek C vitamini ile grip ve soğuk algınlıklarına karşı koruduğunu, bünyesindeki potasyum ile soğuk havalara karşı direnç oluşturduğunu ve karbonhidratıyla kışın enerji verdiğini söyledi.
JGbNmEP1ckOT4LS8ig5HDg.jpg

Ercoşkun, yaptığı açıklamada, sobanın ya da közün üzerinde, fırında, ocakta nar gibi kızaran kestanelerin eşsiz kokusunu duymanın, kış aylarının en keyifli ritüellerinden biri olduğunu belirtti.
u7x5CeLE6ECIBjj2UihKTg.jpg

Kestane sadece lezzetiyle değil, sağlığa olan faydalarıyla da kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken bir besin olduğuna dikkat çeken Ercoşkun, "Kestane, kışın bağışıklık sistemimizi güçlendiren, enerji veren ve içimizi ısıtan doğal bir harikadır" dedi.
ldpsmUHZuU2XdXjw8h1W2A.jpg

"Kışın kestane yiyerek sağlık depolayın" ifadesini kullanan Ercoşkun, şöyle devam etti:"Kış aylarında soğuk havaların etkisini azaltmak ve vücudu hastalıklara karşı korumak için beslenmede kestaneye yer açmak gerekiyor. Kestanenin yüksek C vitamini içeriği, özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı koruyucu bir etki sağlar. Kışın düşük enerjinizi toparlamak için doğal bir karbonhidrat kaynağıdır. 100 gram kestane 176 kalori içerir ve sizi uzun süre tok tutar. Soğuk havaya karşı direnç sağlayan kestane, içeriğindeki potasyumlu (486 mg) kas fonksiyonlarını destekler, vücudun dayanıklılığını artırır. Sindirim sistemi dostu olan meyve, yüksek lif içeriği (3,32 g), soğuk havalarda hareketsizlikten kaynaklanan sindirim sorunlarını önler."
wAxZ7_lGtkO1ypjffVy-iw.jpg

Ercoşkun, kestanenin, kış aylarında beslenmede dengeli bir şekilde yer alması gerektiğine dikkati çekerek, "Doğal yöntemlerle hazırlanan kestane, hem enerji verir hem de soğuk havanın etkilerini azaltır. Özellikle kestane kebap ya da haşlama şeklinde tüketmek, besin değerlerini korumak açısından önemlidir." diye konuştu.Ercoşkun, "Haftada birkaç kez kestane tüketmek, kış boyunca daha enerjik hissetmenizi sağlar. Kış mevsiminde hem lezzeti hem de faydalarıyla sofralarımızı zenginleştiren kestane, 'kış harikası' olarak tanımlanmayı hak ediyor." dedi.
pK1CDAmloUyA6WfOhigXBg.jpg

Soğuk kış günlerinde evde sıcacık kestane kebap hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay:MALZEMELER 500 gram kestane Keskin bir bıçak Tavaya veya fırına uygun bir kap YAPILIŞI Kestaneleri çizin. Kestanelerin yuvarlak yüzeyine, keskin bir bıçakla yatay bir çizik atın. Bu adım, kestanelerin pişerken kolayca açılmasını ve eşit şekilde pişmesini sağlar. SUDA BEKLETİNÇizdiğiniz kestaneleri yaklaşık 15-20 dakika ılık suda bekletin. Bu işlem hem kestanenin daha yumuşak olmasını sağlar hem dekabuklarının kolayca soyulmasına yardımcı olur. Tavada: Yanmaz ve kalın tabanlı bir tavaya kestaneleri yerleştirin.Orta ateşte, ara ara karıştırarak kestaneleri yaklaşık 15-20 dakikapişirin.Fırında: Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kestaneleri bir tepsiyeyerleştirip 20-25 dakika pişirin. Çizik yerlerinin iyice açıldığına dikkatedin.
 
Üst Alt