• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Türk gemisinde kaçak göçmen krizi: Mürettebatın güvenliği sağlandı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Dolunay tarafından oluşturulan Türk gemisinde kaçak göçmen krizi: Mürettebatın güvenliği sağlandı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 113 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Türk gemisinde kaçak göçmen krizi: Mürettebatın güvenliği sağlandı
Konbuyu başlatan Dolunay
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

Dolunay

Administrator
ForumAdmin
ZFN Sahibi
Katılım
9 May 2023
Mesajlar
31,529
Tepkime puanı
20
Puanları
38
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hali
vtEvVy
Mesleği
System Administrator

İtibar:

Türk gemisinde kaçak göçmen krizi: Mürettebatın güvenliği sağlandı

İtalya'daki limanda hareketli saatler yaşandı. Türkiye'den Fransa'ya giden Türk gemisi kaçak göçmenlerce alıkonuldu. Gemideki kaçak göçmenlere İtalyan güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kaçakların alınması için Napoli'ye yönlendirilen Galata Seaways gemisine İtalyan güvenlik güçleri müdahale etmiş, mürettebatın güvenliği sağlanmıştır." denildi.

rrNTyjM7Dk2AyIR4F4zfAg.jpg

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Türkiye'den Fransa'ya giderken kaçak göçmenlerce alıkonulan Türk gemisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Crosetto, "Napoli yakınlarında, kaçak göçmenler tarafından alıkonulan bir Türk gemisi var. Gemiye İtalyan özel kuvvetleri müdahale ediyor. Onlar, geminin kontrolünü tekrar ele aldılar ve mürettebatı serbest bırakıp kaçak göçmenleri etkisiz hale getirmeleri gerekiyor. Nasıl geliştiğini bilmediğimiz şekilde 15 kaçak göçmen var, bunlardan 2-3'ü silahlı. Bu kişiler, 22 mürettebatı alıkoyup Türk gemisinin kontrolünü ele geçirdi. Brindisi'de konuşlu özel kuvvetler, müdahale etti." ifadelerini kullandı.
XQJKbMbH6UGbzGscJRvq3A.jpg

İtalyan basınında çıkan haberlerde de söz konusu kaçak göçmenlerin hangi milletten olduğunun bilinmediği ve mürettebatın gemide kilitli bulunduğu bölmeden acil yardım çağrısı vermesi üzerine özel kuvvetlerin operasyon yaptığı belirtildi.
y6TKgP8DbkixW0eq9GkMqg.jpg

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kaçakların alınması için Napoli'ye yönlendirilen Galata Seaways gemisine İtalyan güvenlik güçleri müdahale etmiş, mürettebatın güvenliği sağlanmıştır. Arama faaliyetleri devam ederken süreç Sn. Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'nun koordinasyonunda AAKKM tarafından takip edilmektedir" denildi.
3Yo8vj6PZkCA_vfW941QHA.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bugün saat 11.20'de DFDS Denizcilik ve Taşımacılık AŞ yetkililerinden Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine (AAKKM) gelen ihbarda, "Yalova'dan Fransa'nın Sete Limanı'na seyretmekte olan Türk bayraklı GALATA SEAWAYS isimli gemide yaklaşık 15 kaçak şahıs tespit edildiği, kaçakların gemi içinde ellerinde muhtemel kesici aletlerle dolaştıklarının kameralarla belirlendiği, gemi personelinin kendilerini yaşam mahalli ve makine dairesine kilitleyerek güvene aldıklarının bildirildiği" aktarılmıştı.
rs035hHARUC0yAffBlFFvA.jpg

Açıklamada, gemi kaptanı ve şirket yetkilileriyle yapılan değerlendirme sonucunda, AAKKM tarafından MRSC Ajaccio (Fransa) ve MRCC Roma (İtalya) ile irtibata geçildiği, gemi şirketi yetkililerinin talebi ve MRCC Roma'nın onayı doğrultusunda İtalya'nın Napoli limanına doğru geminin seyrine karar verildiği belirtilmişti. Açıklamada, "MRCC Roma tarafından gemi ile ilgili olarak talep edilen Gemi Güvenlik Planı dahil diğer dokümanlar kendilerine gönderilmiştir. Geminin, saat 17.00'de Napoli'ye varması planlanmakta olup, İtalyan emniyet birimlerince gemiye gerekli müdahale için planlama yapılmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımızca takip edilmektedir." ifadeleri kullanılmıştı.
BSTSfidUIEa6_4Y0X7Ro5A.jpg

37SxVCF45kOkCsff-csSiA.jpg

4xJt7yCQ80q0rZR8px7xpg.jpg

ICzK4d_QP0S2Ko1xm4-jQg.jpg
 
Üst Alt