Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,555
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Tavada Fındıklı Islak Kek
MALZEMELER
● 1,5 su bardağı şeker
● 2 su bardağı süt
● 3 adet yumurta
● 1 çay bardağı yoğurt
● 1 su bardağı sıvı yağ
● 4 yemek kaşığı kakao
● 1 paket vanilya
● 2 paket kabartma tozu
● 1,5 su bardağı un
● Yarım su bardağı çekilmiş fındık
ÜZERİ İÇİN
● 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
● Fındık
● Renkli şekerler
HAZIRLANIŞI
● Derin bir kapta yumurta ve şekeri homojen olana denk çırpın.
● Yoğurt, sıvı yağ, kakao ve sütü ekledikten sonra kaptakileri birkaç saniye karıştırın.
● Daha sonra karışımdan 1 su bardağı ayırın.
● Ardından vanilya, kabartma tozu, unu eleyerek karışıma aktarın. Ardından fındığı ekleyin. Malzemeleri birkaç dakika karıştırdıktan sonra karışımı yağladığınız tavaya dökün.
● Diğer tariflerde de olduğu gibi bir alüminyum folyoyu dörde katlayıp ocak ve kekin arasına koyun. Keki ocağa koyduktan sonra tavanın kapağını kapatmayı unutmayın.
● Keki ara ara kontrol ederek 30-35 dakika pişirin.
● Keki ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
● Soğuyan kekin üzerine kenara ayırdığınız karışımı dökün. ardından kekin üzerini Hindistan cevizi, fındık ve ceviz ile dilediğinizce süsleyin.
Alıntı
MALZEMELER
● 1,5 su bardağı şeker
● 2 su bardağı süt
● 3 adet yumurta
● 1 çay bardağı yoğurt
● 1 su bardağı sıvı yağ
● 4 yemek kaşığı kakao
● 1 paket vanilya
● 2 paket kabartma tozu
● 1,5 su bardağı un
● Yarım su bardağı çekilmiş fındık
ÜZERİ İÇİN
● 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
● Fındık
● Renkli şekerler
HAZIRLANIŞI
● Derin bir kapta yumurta ve şekeri homojen olana denk çırpın.
● Yoğurt, sıvı yağ, kakao ve sütü ekledikten sonra kaptakileri birkaç saniye karıştırın.
● Daha sonra karışımdan 1 su bardağı ayırın.
● Ardından vanilya, kabartma tozu, unu eleyerek karışıma aktarın. Ardından fındığı ekleyin. Malzemeleri birkaç dakika karıştırdıktan sonra karışımı yağladığınız tavaya dökün.
● Diğer tariflerde de olduğu gibi bir alüminyum folyoyu dörde katlayıp ocak ve kekin arasına koyun. Keki ocağa koyduktan sonra tavanın kapağını kapatmayı unutmayın.
● Keki ara ara kontrol ederek 30-35 dakika pişirin.
● Keki ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
● Soğuyan kekin üzerine kenara ayırdığınız karışımı dökün. ardından kekin üzerini Hindistan cevizi, fındık ve ceviz ile dilediğinizce süsleyin.
Alıntı