- Mesleği
- System Administrator
İtibar:
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme rövanşındaki Lille maçının ardından açıklamalarda bulundu. Jose Mourinho turu geçmek için ellerinden geleni yaptıklarını söylerken, takımın performansını değerlendirdi. Lille ile 1-1 biten maçın ardından konuşan Mourinho, ''Maç içinde farklı şartlara uyum sağladık. Net pozisyonlar kaçırdık, 2 topumuz direkten döndü. Bugün 1 takım kazanmayı hak etti, diğer takımsa turu kazandı. Ekonomik anlamda kayıp yaşadık. Şampiyonlar Ligi bu anlamda bir destek. Ayrıca dünyanın en büyük takımlarına karşı oynama şansını kaybettik. Şampiyonlar Ligi'ni asla kazanamazdık ama bazı büyük takımları yenebilirdik. Bu şansı kaybettik. Genel olarak oyuncularım ellerinden geleni yaptı, onlarla gurur duyuyorum'' ifadelerini kullandı. Şampiyonlar Ligi'ni tercih edeceğini söyleyen Mourinho ''Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı tercih ederdim. Yeteri kadar tecrübem var, Şampiyonlar Ligi'nde asla finale ya da son turlara kalamazdık. Avrupa Ligi'nde ise şansımız var çünkü orada kendi seviyemizde takımlarla karşılaşacağız. Daha çekişmeli maçlar oynayacağız'' dedi. [ilgili-galeri=4153] Transfer konusunda da konuşan Jose Mourinho ''Bu oyuncular sakatlandı ama sezon boyu sakat olmayacaklar. Mümkün olduğu kadar çabuk dönmelerini sağlayacağız. Her oyuncu sakatlandığında transferi düşünemem. Transfer penceresi açık ama ben bir şey talep etmiyorum. Elimizdeki oyuncuların bir an önce iyileşmesi için elimizden geleni yapmayı deneyeceğiz. Benim için en önemli turnuva sıradaki turnuvadır. Üst üste çok maç oynadık. Kısa süre içinde 5 maç oynadık ki oyuncularımızın bir çoğu doğru düzgün tatil yapmadı ve hazırlık geçiremedi. Cumartesi günkü maç bizler için zor olacak. Bir süre lige odaklanacağız çünkü Avrupa şu an için olmayacak. Zor deplasmanlardan puan almayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.