Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,555
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Tahinli Sufle Tarifi
MALZEMELER
● 3 adet yumurta
● 2 çorba kaşığı toz şeker
● 1 çorba kaşığı tereyağı
● 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
● 5 çorba kaşığı tahin
● 5 çorba kaşığı üzüm ya da keçiboynuzu pekmezi
● 1 paket kabartma tozu
● 2 çorba kaşığı un
● Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● İlk olarak küçük bir sos tavasını ocağın üzerine alın.
● İçerisine 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Burada tereyağı kaynama noktasına gelmemeli, yalnızca erimeli. Dolayısıyla ocağın altını en kısık seviyeye getirmelisiniz.
● Limonu güzel bir şekilde yıkayın ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmından geçirin.
● Erittiğiniz tereyağının içerisine rendelenmiş limon kabuğu, pekmez ve tahini ekleyip iyi bir şekilde karıştırın.
● Diğer işlemleri yaparken bu karışımı kenara alıp soğumaya bırakın.
● Geniş bir karıştırma kabının içerisine 2 adet tam yumurta, 1 adet yumurtanın ise sadece sarısını ekleyin.
● Yumurtaların üzerine toz şekeri ilave edip mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
● Yaklaşık 3 dakikalık çırpma işleminin ardından bir kenarda elediğiniz kabartma tozunu ve unu dikkatli bir şekilde ekleyin.
● Hafifçe karıştırdığınız sufle harcının içerisine en başta yapıp kenara aldığınız tereyağlı tahinli pekmez karışımını ilave edin.
● Silikon bir spatuladan destek alarak sufle harcını nazikçe karıştırın.
● Minik sufle kaplarının ya da kahve fincanlarının içerisini tereyağı ile yağlayın.
● Hamur dağıtıcının içerisine aktardığınız tahinli sufle harcını kapların içerisine dikkatli bir şekilde aktarın. Hamuru kaplara pay ederken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kapların üzerinde 1 cm boşluk kalması. Suflenin kabarabilmesi için bu detayı atlamayın.
● Geniş tabana sahip bir tencerenin içerisine bir miktar su ekleyin ve suyu orta ateşte kaynamaya bırakın.
● Tahinli sufle harcıyla doldurduğunuz kapları, kaynayan suyun içerisine koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
● Orta ateşte yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin.
● Yeterince kabaran sufleleri tencereden dikkatli bir şekilde çıkarın.
● Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri ve limon rendesi ekledikten sonra sıcak bir şekilde servis edin.
Alıntı
MALZEMELER
● 3 adet yumurta
● 2 çorba kaşığı toz şeker
● 1 çorba kaşığı tereyağı
● 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
● 5 çorba kaşığı tahin
● 5 çorba kaşığı üzüm ya da keçiboynuzu pekmezi
● 1 paket kabartma tozu
● 2 çorba kaşığı un
● Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● İlk olarak küçük bir sos tavasını ocağın üzerine alın.
● İçerisine 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Burada tereyağı kaynama noktasına gelmemeli, yalnızca erimeli. Dolayısıyla ocağın altını en kısık seviyeye getirmelisiniz.
● Limonu güzel bir şekilde yıkayın ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmından geçirin.
● Erittiğiniz tereyağının içerisine rendelenmiş limon kabuğu, pekmez ve tahini ekleyip iyi bir şekilde karıştırın.
● Diğer işlemleri yaparken bu karışımı kenara alıp soğumaya bırakın.
● Geniş bir karıştırma kabının içerisine 2 adet tam yumurta, 1 adet yumurtanın ise sadece sarısını ekleyin.
● Yumurtaların üzerine toz şekeri ilave edip mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
● Yaklaşık 3 dakikalık çırpma işleminin ardından bir kenarda elediğiniz kabartma tozunu ve unu dikkatli bir şekilde ekleyin.
● Hafifçe karıştırdığınız sufle harcının içerisine en başta yapıp kenara aldığınız tereyağlı tahinli pekmez karışımını ilave edin.
● Silikon bir spatuladan destek alarak sufle harcını nazikçe karıştırın.
● Minik sufle kaplarının ya da kahve fincanlarının içerisini tereyağı ile yağlayın.
● Hamur dağıtıcının içerisine aktardığınız tahinli sufle harcını kapların içerisine dikkatli bir şekilde aktarın. Hamuru kaplara pay ederken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kapların üzerinde 1 cm boşluk kalması. Suflenin kabarabilmesi için bu detayı atlamayın.
● Geniş tabana sahip bir tencerenin içerisine bir miktar su ekleyin ve suyu orta ateşte kaynamaya bırakın.
● Tahinli sufle harcıyla doldurduğunuz kapları, kaynayan suyun içerisine koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
● Orta ateşte yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin.
● Yeterince kabaran sufleleri tencereden dikkatli bir şekilde çıkarın.
● Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri ve limon rendesi ekledikten sonra sıcak bir şekilde servis edin.
Alıntı