• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Tahinli Sufle Tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Tahinli Sufle Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 138 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Tahinli Sufle Tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,555
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Tahinli Sufle Tarifi


s-8b63c03dd9d44f3ac5c5a2ba6d9e72b31d968405.jpg



MALZEMELER

● 3 adet yumurta

● 2 çorba kaşığı toz şeker

● 1 çorba kaşığı tereyağı

● 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)

● 5 çorba kaşığı tahin

● 5 çorba kaşığı üzüm ya da keçiboynuzu pekmezi

● 1 paket kabartma tozu

● 2 çorba kaşığı un

● Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

● İlk olarak küçük bir sos tavasını ocağın üzerine alın.

● İçerisine 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Burada tereyağı kaynama noktasına gelmemeli, yalnızca erimeli. Dolayısıyla ocağın altını en kısık seviyeye getirmelisiniz.

● Limonu güzel bir şekilde yıkayın ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmından geçirin.

● Erittiğiniz tereyağının içerisine rendelenmiş limon kabuğu, pekmez ve tahini ekleyip iyi bir şekilde karıştırın.

● Diğer işlemleri yaparken bu karışımı kenara alıp soğumaya bırakın.

● Geniş bir karıştırma kabının içerisine 2 adet tam yumurta, 1 adet yumurtanın ise sadece sarısını ekleyin.

● Yumurtaların üzerine toz şekeri ilave edip mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın.

● Yaklaşık 3 dakikalık çırpma işleminin ardından bir kenarda elediğiniz kabartma tozunu ve unu dikkatli bir şekilde ekleyin.

● Hafifçe karıştırdığınız sufle harcının içerisine en başta yapıp kenara aldığınız tereyağlı tahinli pekmez karışımını ilave edin.

● Silikon bir spatuladan destek alarak sufle harcını nazikçe karıştırın.

● Minik sufle kaplarının ya da kahve fincanlarının içerisini tereyağı ile yağlayın.

● Hamur dağıtıcının içerisine aktardığınız tahinli sufle harcını kapların içerisine dikkatli bir şekilde aktarın. Hamuru kaplara pay ederken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kapların üzerinde 1 cm boşluk kalması. Suflenin kabarabilmesi için bu detayı atlamayın.

● Geniş tabana sahip bir tencerenin içerisine bir miktar su ekleyin ve suyu orta ateşte kaynamaya bırakın.

● Tahinli sufle harcıyla doldurduğunuz kapları, kaynayan suyun içerisine koyun ve tencerenin kapağını kapatın.

● Orta ateşte yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin.

● Yeterince kabaran sufleleri tencereden dikkatli bir şekilde çıkarın.

● Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri ve limon rendesi ekledikten sonra sıcak bir şekilde servis edin.

Alıntı
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
2,016
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt