Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,555
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti için:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzeri İçin:
1 su bardağı Hindistan cevizi
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifinin Pişirme Önerisi
İçerisine 2-3 yemek kaşığı portakal veya limon suyu ekleyerek ferah bir lezzet elde edebilirsiniz.
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak şerbetinizi hazırlayın. Şerbeti için sıcak süt ve şekeri karıştırın. Arada karıştırarak şekerin eridiğine emin olun ve soğumaya bırakın. Tatlı için yumurta ve şekeri bir kaba alarak yaklaşık 5-6 dakika boyunca iyice kabartarak çırpın.
Süt ve sıvı yağ ilave edip tekrar çırpın.
Ardından un, irmik, haşhaş, kabartma tozu ve vanilini ekleyin; tüm malzemeler birleşinceye dek düşün ayarda çırpın.
Sıvı yağla yağlamış olduğunuz 20x20 cm boyutundaki bir borcama hazır olan karışımınızı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Fırından almadan önce kürdan batırarak kekin pişip pişmediği kontrol edin.
Fırından çıkardığınız tatlınızı 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tatlı sıcak, şerbetiniz soğuk olmalı. Şerbeti üzerine dökün ve çekmesi için 40-45 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından soğuk servis etmek isterseniz buzdolabında muhafaza edin.
Servis etmeden önce üzerine Hindistan cevizi serpiştirin ve dilimleyin.
Afiyet olsun.!
Alıntı