Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,571
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
-
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tahıl ve sebze karışımıyla hazırlanan hububat çorbası, hemen hemen her yörede kendine yer edinmiştir. İçeriğinde bulunan zengin besinler sayesinde, uzun süre tokluk hissi verir. Lif değerleri yüksek olduğu için, diyet listelerinde de tüketilebilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu besin, özellikle kış aylarında ayda bir kez tüketilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, sebzeli hububat çorbası tarifine başlayabiliriz.
Sebzeli Hububat Çorbası için
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy soğan
1 çay bardağı sarı buğday
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı karabuğday
1 tatlı kaşığı siyez buğdayı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
2 dal semizotu
1 su bardağı süzme yoğurt
1 kahve fincanı haşlanmış kırmızı fasulye
Sebzeli Hububat Çorbası
Nasıl Yapılır
Aşurelik buğdayı 1 bardak sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin.
Tereyağını çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun.
Buğdayı bekleme suyuyla birlikte tencereye ilave edin. Kalan suyu ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin. Orta ateşte, 20 dakika pişirin.
Daha sonra kara buğdayı ve siyez bulgurunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Gerekirse suyu eksildiğinde sıcak su ilave edin. 10 dakika daha pişirin.
Zeytinyağını tavada ısıtıp zar şeklinde doğranmış biberleri kavurun. Tencereye kavurmuş olduğunuz biberleri, küçük dallar şeklinde ayırdığınız semizotunu ve haşlanmış kırmızı fasulyeyi ekleyin.
Birkaç taşım kaynatın. Süzme yoğurda kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave ederek ılındırın.
Kaynayan suya azar azar ekleyerek hızlıca çırpın. En son tuzunu kontrol ederek birkaç dakika pişirin.
Tahıl deposu olarak bilinen sebzeli hububat çorbasını, bol proteinli imam bayıldı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebzeli Hububat Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Çorbanın aromasını arttırmak için, havuç ve patates dilimleri ekleyin.
Suyu bittiği halde malzemeler çiğ kaldıysa, önceden ısıtılmış suyu azar azar ekleyerek karıştırın.
Malzemelerin tadını bozmamak için, tahta kaşık kullanın.
Dilerseniz, üzerini nane ve pulbiberli sos ile süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız sosu tel süzgeçten geçirin. Böylece topaklanma oluşumunu engelleyebilirsiniz.
Çorba hazır olduğunda topaklanmalar kaldıysa, bir kez mikserden geçirebilirsiniz.
Tahıl ve sebze karışımıyla hazırlanan hububat çorbası, hemen hemen her yörede kendine yer edinmiştir. İçeriğinde bulunan zengin besinler sayesinde, uzun süre tokluk hissi verir. Lif değerleri yüksek olduğu için, diyet listelerinde de tüketilebilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu besin, özellikle kış aylarında ayda bir kez tüketilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, sebzeli hububat çorbası tarifine başlayabiliriz.
Sebzeli Hububat Çorbası için
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy soğan
1 çay bardağı sarı buğday
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı karabuğday
1 tatlı kaşığı siyez buğdayı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
2 dal semizotu
1 su bardağı süzme yoğurt
1 kahve fincanı haşlanmış kırmızı fasulye
Sebzeli Hububat Çorbası
Nasıl Yapılır
Aşurelik buğdayı 1 bardak sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin.
Tereyağını çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun.
Buğdayı bekleme suyuyla birlikte tencereye ilave edin. Kalan suyu ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin. Orta ateşte, 20 dakika pişirin.
Daha sonra kara buğdayı ve siyez bulgurunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Gerekirse suyu eksildiğinde sıcak su ilave edin. 10 dakika daha pişirin.
Zeytinyağını tavada ısıtıp zar şeklinde doğranmış biberleri kavurun. Tencereye kavurmuş olduğunuz biberleri, küçük dallar şeklinde ayırdığınız semizotunu ve haşlanmış kırmızı fasulyeyi ekleyin.
Birkaç taşım kaynatın. Süzme yoğurda kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave ederek ılındırın.
Kaynayan suya azar azar ekleyerek hızlıca çırpın. En son tuzunu kontrol ederek birkaç dakika pişirin.
Tahıl deposu olarak bilinen sebzeli hububat çorbasını, bol proteinli imam bayıldı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebzeli Hububat Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Çorbanın aromasını arttırmak için, havuç ve patates dilimleri ekleyin.
Suyu bittiği halde malzemeler çiğ kaldıysa, önceden ısıtılmış suyu azar azar ekleyerek karıştırın.
Malzemelerin tadını bozmamak için, tahta kaşık kullanın.
Dilerseniz, üzerini nane ve pulbiberli sos ile süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız sosu tel süzgeçten geçirin. Böylece topaklanma oluşumunu engelleyebilirsiniz.
Çorba hazır olduğunda topaklanmalar kaldıysa, bir kez mikserden geçirebilirsiniz.
lezzet.com.tr