• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Sağlıklı diye tüketiliyordu ama gizli zararı ortaya çıktı: Meğer böbrekleri bitiriyormuş

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Sağlıklı diye tüketiliyordu ama gizli zararı ortaya çıktı: Meğer böbrekleri bitiriyormuş başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Sağlıklı diye tüketiliyordu ama gizli zararı ortaya çıktı: Meğer böbrekleri bitiriyormuş
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
43,067
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Sağlıklı diye tüketiliyordu ama gizli zararı ortaya çıktı: Meğer böbrekleri bitiriyormuş

Bamyanın suda bekletilmesiyle yapılan bamya suyu, kilo kaybı ve diyabet kontrolü gibi sağlık yararları nedeniyle popüler hale geldi. Lif içeriği nedeniyle bazı faydalar sağlasa da, bütün bamyanın kendisini tüketmek kadar besleyici olmayabilir. Bamya suyu tüketim, sindirim sorunları ve belirli ilaçlarla etkileşimler gibi potansiyel risklere neden olabilir.

CPPoiAD-pk-XG7q8NJFWmg.jpg

Bamya suyu, son zamanlarda ilgi odağı haline gelen içeceklerden biri. İnce dilimlenmiş bamyanın bir bardak su içerisinden gece boyunca beketilmesiyle yapılan bu içecek, kilo kaybı, diyabet kontrolü, sindirim ve cilt görünümünün iyileştirilmesi için çok sayıda fayda vaat ediyor. Peki, bamya suyu vücut içinn gerçekten faydalı mı?
r5HF6x7ezE-YTDgCIt8c2Q.jpg

Bamya, lif açısınzan zengin bir sebze. Bu özelliğiyle sindirim sistemini düzenlemeye de yardımcı. Ancak bamyaları bir gece suda bekletip tüketmek besin değerinin kaybolmasına neden olabilir.
vPXmzZgsrUySTotOaCezow.jpg

Sebzeli su son zamanlarda internet kullanıcılarının hayal gücünü ele geçirdi. Tarihsel olarak bamya bir dizi tarifte, cilt bakımında sıkılaştırıcı bir maddede ve diğer birçok amaç için kullanılmış olsa da, bitkisel suyu daha az duyulmuş veya daha yenidir.
4f7kvcoaYESLzCjrxhFX-A.jpg

Bamya çok eski zamanlardan beri diyabet tedavisinde kullanılıyor ve birçok çalışma açlık kan şekerini ve hemoglobin A1C seviyelerini düşürmedeki faydalarını kanıtladı.
Jc_X94yxt06gaXyJT4mTaA.jpg

Bamya ayrıca tokluk hissini, yağ bağlamayı iyileştiren ve kalori alımını azaltan diyet lifi ve proteinle doludur.
tyP4014tpU-Xg0fCCj67RA.jpg

Bamya suyu benzer faydalar sunar ve kilo kaybına yardımcı olduğu söylenir, ancak araştırmalar henüz bu iddiayı desteklememiştir. Bamya suyu ayrıca, mide ve ince bağırsaktaki peptik ülserlerle ilişkili mide asidini nötralize etmeye yardımcı olan, doğal olarak alkalin (asidik olmayan) olan bütün bamyanın sümüksü bileşeni olan mukus sayesinde sindirimi iyileştirmesiyle de bilinir. Bamya suyu da sindirimi destekler, ancak dikkate alınması gereken belirli riskler vardır.
8PCb97JC2EO4KpBnfZPlFg.jpg

Bamya suyu çoğu insan için sorun yaratmaz, ancak sebzeye alerjisi olan bazı kişilerde alerjik reaksiyon gelişebilir.Bamyada yüksek oranda fruktoz bulunması, hassas bağırsaklara sahip kişilerde sindirim sorunlarına neden olabilir. Demlenmiş suyun size uygun olup olmadığından emin değilseniz, önce daha az miktarda deneyin.
iaqbdA36AEaNVhPKbF5Kyg.jpg

Bamya suyu, böbrek taşı oluşumuna neden olabilen oksalatlar içerdiğinden böbrek taşı geçmişi olan kişiler için ideal değildir.Çok fazla bamya suyu tüketmek, K vitamini içeriği nedeniyle kan inceltici ilaçlarla etkileşime girebilir," diye ekliyor.Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.
 
Üst Alt