• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Sağlıklı diye içiyoruz ama karaciğeri bitiriyor: Fazla tüketimi zehirden beter

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Sağlıklı diye içiyoruz ama karaciğeri bitiriyor: Fazla tüketimi zehirden beter başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Sağlıklı diye içiyoruz ama karaciğeri bitiriyor: Fazla tüketimi zehirden beter
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
42,953
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Sağlıklı diye içiyoruz ama karaciğeri bitiriyor: Fazla tüketimi zehirden beter

Kış mevsimi geldiğinde soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için bitki çaylarının tüketimi artıyor. Doğal oldukları için sağlıklı oldukları da düşünülen bitki çaylarının bilinçsiz tüketimi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kontrolsüz tüketilen bitki çatları istenmeyen yan etkilere neden olabiliyor. Peki, hangi bitki çaylarının fazla tüketimi zararlı?

aou3aGgc2UCtw7oQSN0H2Q.jpg

Soğuk havalarda vücudunuz hastalıklara karşı daha dirençsiz olur. Vücudu korumak ve bağışıklığı güçlendirmek için çoğu kişi soluğu aktarda alıyor.
JNjqWl6nmkSOiGgvMNa8mQ.jpg

Herkes bitki çaylarının tüketiminin sağlıklı olduğunu düşünüyor. Bu nedenle kış mevsiminde bardak bardak tüketiliyor. Ancak bitki çaylarının kontrolsüz tüketimi bazı sağlık sorunlarını tetikleyebiliyor.
v62pz3Ug5Eyryd2xFRzq1w.jpg

Bitki çayları, ilaçlarla etkileşime girebilir, tansiyonu düşürebilir ya da karaciğer üzerinde toksik etki yaratabilir. Özellikle hamileler, kronik hastalar ve düzenli ilaç kullananlar, bu çayları tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.
UC9gJJ85lkupUEJn7KKIZw.jpg

En çok tüketilen yeşil çayın bile fazla miktarda içilmesi durumunda çarpıntıya ve uyku sorunlarına yol açabilir"Her şeyin fazlası zararlıdır. Günlük 2-3 fincandan fazlası, sağlık risklerini artırabilir
WDJ9aMKz7EK6c5bODBZLCQ.jpg

Mide ve sindirim sistemi sorunu olanlarda özellikle bazı bitkilerin aşırı tüketimi mideyi tahriş edebilir. Kış çayları içinde bulunabilen nane, mide ekşimesi ve asidik reflüyü tetikleyebilir. Kekik bazı mide problemlerini kötüleştirebilir. Mide ülseri veya gastrit gibi rahatsızlıkları olan kişilerin zencefilden kaçınması tavsiye edilir.
0n-zaevcKka8qrs28YOmTw.jpg

Meyan kökü, hipertansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlarla etkileşime girebilir. Ekinezya ve mürver gibi bazı bitkiler, bağışıklık sistemini uyararak, bağışıklık baskılayıcı ilaçlarla etkileşime girerek, tedavi etkinliğini azaltabilir.
VEtoeg0pgUeiwk5nPEZN2A.jpg

Antiviral antiinflamatuar ve sakinleştirici özelliği ile bilinen papatya ise hormonları etkileyebilecek bazı bileşikler içerebilir, hormona duyarlı kanser öyküsü olan bireyler dikkatli kullanmalıdır.
nnQaRpFgUkCSF7R5JUjgcQ.jpg

Tarçın antidiyabetik ilaçlarla etkileşime girerek, kan şekerinin aşırı düşmesine neden olabilir. Bu yüzden şeker hastalığı olan kişilerin tarçın kullanımına dikkat etmeleri ve kan şekeri düzeylerini takip etmeleri önemlidir. Yüksek miktarda tarçın tüketimi karaciğer üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.
Qca9CVmtbEm6osHSSBFzYw.jpg

Yatıştırıcı ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinen ıhlamur fazla tüketildiğinde uyuşukluk ve baş dönmesine yol açabiliyor. Bu durum dikkat gerektiren işlerde riskli olabilir.
nudIoCh5aUux7XqWJyTDUw.jpg

Günlük tüketimde sınırı aşmamaya özen gösterin. Satın aldığınız ürünlerin güvenilir markalara ait olmasına dikkat edin. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve hamilelerde bitki çayı tüketimi konusunda daha hassas olun. Kronik bir hastalığınız varsa ya da ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza danışmadan bitki çayı tüketmeyin.
9X3LjLK66UOOXsAyk6zZpw.jpg

Bitki çaylarının bilinçli tüketildiğinde birçok fayda sağladığını söyleyen uzmanlar, bu ürünlerin bir tedavi aracı değil, destekleyici ürünler olduğunu hatırlatıyor. Sağlığınızı korumak için "doğal" ibaresine aldanmadan dikkatli olun.
 
Üst Alt