• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Pul biberlerde kanserojen tehlikesi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Pul biberlerde kanserojen tehlikesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 124 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Pul biberlerde kanserojen tehlikesi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,541
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Pul biberlerde kanserojen tehlikesi

Kuvvetli bir zehir ve kanserojen madde olan "aflatoksin" pek çok gıda maddesinde görülebiliyor. Gıda mühendisleri pul biber alırken ve özellikle saklarken dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

Sofralardan eksik olmayan pul biber doğru koşullarda üretilmeyen ve saklanmadığı takdirde sağlık için tehlike yaratabiliyor.

Uzmanlar, pul biberde "aflatoksin" adlı zehirli ve kanserojen maddenin ortaya çıkabileceğini vurgulayarak yaz dönemine dikkat çekiyor.

Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, aflatoksin riski söz konusu olduğunda pul biberler en çok korkulan gıdalardan birisi olduğunu ifade etti. Akdağ, "Karaciğerden böbreğe kadar her şeyi etkileyebilecek düzeyde zarar verebiliyor ve zamanla vücutta birikip, kronik hastalıklara sebep olabiliyor." dedi.

Mevsim koşulları nedeniyle ılık ve nemli havalarda olduğumuzu dile getiren Akdağ, "Özellikle ılık havalarda ve nemli havalarda aflatoksin riski daha da fazlalaşır. Çünkü bu tam da onun sevdiği ortamlardır. Dolayısıyla açıkta satılan ya da nemli ortamlarda kurutulmuş pul biberler aflatoksin açısından oldukça risklidir." diye konuştu.

LABOROTUVARLARDA ANLAŞILIYOR Yiyeceklerdeki aflatoksin maddesi sadece laborotuvar ortamında anlaşılabiliyor.

Tüketicilerin bu riske karşı havayla temas etmemiş, ambalajlı pul biberleri satın alması ve doğru şekilde saklaması öneriliyor. Uzmanlar restoranlarda güneş altında beklemiş pul biberlerin de tüketilmemesi için uyarıyor.
 
Üst Alt