• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Profesör açıkladı: Kahve içenlerin vücudunda 8 kat fazla var

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Profesör açıkladı: Kahve içenlerin vücudunda 8 kat fazla var başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Profesör açıkladı: Kahve içenlerin vücudunda 8 kat fazla var
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
41,460
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Profesör açıkladı: Kahve içenlerin vücudunda 8 kat fazla var

Kahvenin bağırsak mikrobiyomuna etkileri, İtalya'nın Trento Üniversitesi liderliğinde yürütülen geniş çaplı bir araştırmayla gün yüzüne çıktı. Dünya genelinde 25 ülkeden 54 binin üzerinde bireyin tıbbi verilerini analiz eden bilim insanları, kahve içenler ile içmeyenler arasındaki mikrobiyal farklılıkları detaylı şekilde inceledi.

E2yN6Y3WwEa6aEjtt0fXGQ.jpg

Araştırmanın sonuçları, kahve içen bireylerde bağırsak mikrobiyal çeşitliliğinin belirgin biçimde daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
V5l7Dr2TGUaSMXIZcOiT0A.jpg

Özellikle Lawsonibacter asaccharolyticus adlı bakterinin kahve tüketenlerde, tüketmeyenlere kıyasla 4,5 ila 8 kat daha fazla olduğu tespit edildi.
Asy8hYB3TEK7APjd2CTrYQ.jpg

İlginç bir şekilde, bu fark kahve tüketiminin yoğun olduğu Batı ülkelerinde daha belirginken, Çin ve Hindistan gibi kırsal bölgelerde nadiren görüldü.
e5bmiFozUUq00AFaudleUg.jpg

Araştırmacılar, kahve içiminin bağırsak mikrobiyomunu nasıl etkilediğini anlamak için hem laboratuvar ortamında deneyler gerçekleştirdi hem de kahvenin kafeinli ve kafeinsiz çeşitlerini test etti.
hz0js14AEEWfFpUEWG8_6Q.jpg

Sonuçlar, kahvedeki biyoaktif bileşenlerin özellikle kinik asit ve trigonellin gibi maddelerin mikrobiyal büyümeyi tetiklediğini gösterdi.
zPoab5h_tEe-J2iiq4S-Dg.jpg

Çalışmanın lideri Profesör Nicola Segata, kahve tüketimiyle mikrobiyal çeşitlilik arasındaki ilişkinin sağlık üzerindeki doğrudan etkilerinin henüz tam olarak anlaşılamadığını vurguladı.
X2fF6aR7L0q2yNKA0zPKzw.jpg

Ancak bu bulgular, gıdaların bağırsak mikrobiyomunu şekillendirme gücüne dikkat çekerken, gelecekte kişiselleştirilmiş beslenme stratejilerinin geliştirilmesine olanak sağlayabilir.
u6lwE0AEGEG5JPFmHiNmaQ.jpg

Araştırma, bağırsak mikrobiyomunun genel sağlık ve bağışıklık sistemi üzerindeki etkisini daha iyi anlamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
zMBXwWjWh0aY_i_jiA8alw.jpg

Uzmanlar, sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomu için dengeli bir beslenmenin önemine bir kez daha dikkat çekiyor.
 
Üst Alt