• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Öğretmen atama takvimi belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı açıklandı

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Eğitim Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Öğretmen atama takvimi belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı açıklandı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 83 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Eğitim Haberleri
Konu Başlığı Öğretmen atama takvimi belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı açıklandı
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

İtibar:

Öğretmen atama takvimi belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı açıklandı

Öğretmen atama takvimi belli oldu. Canlı yayında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi sürecinin ayrıntılarını paylaştı. Tekin, 20 bin öğretmen atanacağını söyledi. Peki, 2024 öğretmen atama başvuruları ne zaman başlayacak? Öğretmen atamaları branş ve kontenjan dağılımı nasıl olacak?

BalNpEozb0-pur5f2Op4HQ.jpg

2024 öğretmen atama takviminin ne zaman açıklanacağı, atama bekleyen binlerce öğretmenin gündeminde yer alıyor. Öğretmen atama takviminde beklenen açıklama geldi. Peki öğretmen atama başvuruları ne zaman, başlayacak kadro sayısı açıklandı mı? Öğretmen atamaları branş dağılımı belli oldu mu? İşte öğretmen atamasında son durum gelişmeleri
qPROrRyTVUuFr3yxh10y_Q.jpg

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atanacağını söyledi.
CWjSxBtQzEunu7teSWqC7Q.jpg

20 bin öğretmen atamasında en çok alım yapılacak branşlar. Öğretmen ataması branş dağılımı:En Çok Atama Yapılacak Branşlar :1) Sınıf Öğretmenliği: 3.2632) Özel Eğitim: 2.4993) Rehberlik 1.5974) Din Kültürü: 1.5945) İngilizce: 968
wYTKoE8k-EmlCV-DvsXolQ.jpg

20 Mayıs'ta başlayacak atama başvurularına ilişkin sürecin ayrıntıları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.
OhUrjLbv0k-a0lH5dEHD2A.jpg

Geçen yıl yapılan atamalarda branş dağılımı şöyleydi; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı.
7PqsDfQmSUi96GkdwQGQJw.jpg

Üst Alt