MESUT YILMAZ - Atatürk Kültür Merkezi’nin üst katındaki Biz İstanbul adlı restoran, sokak lezzeti klasiği olan kokoreci, pirzolaya sararak müşterilerinin beğenisine sunuyor. Porsiyonu 290 liradan satışa sunulan ‘Kemikte Pirzola Kokoreç’in bu haliyle çok beğenildiğini söyleyen şef Engin Çetin, İstanbul sokak lezzetleri arasında yer tutan lezzeti nasıl yorumladıklarını şöyle anlattı: “Bu fikir biraz da danışman şefimiz Tolga Atalay’ın önerisiyle çıktı. ‘Mönüye kokoreç koysak nasıl olur? Acaba pirzolaya sarabilir miyiz?’ dedik. Sonra deneyelim istedik. Ürün, bar mutfağında sokak lezzetlerine atıf olarak yer alıyor. İnce gömlek yağı geçirerek, kendimiz sarıyoruz biraz zahmetli ama keyifli. Aslında kokoreç buranın imza yemeği oldu. Her gelen ‘Sizde bir kokoreç varmış bakmak istiyoruz’ diyor.”
Şef Engin Çetin ayrıca pek çok sokak lezzetini mönülerine aldığını sözlerine ekleyip şöyle devam etti: “Sokaktaki esnafımızı yani küçük esnafımızı da canlandırmak için ürün tedariğimizi buralardan sağlıyoruz. Kuzu bağırsağını Balıkesir’den getiriyoruz. Etlerimizi Trakya bölgesinden kıvırcık kuzu olarak temin ediyoruz. Günde minimum 40-45 porsiyon satıyoruz. Hafta sonları satış rakamımız 80-85 porsiyonu buluyor. Ürünümüz her kesime hitap ediyor. Misafirlerimizden ilginç tepkiler alıyoruz” diye konuştu.