Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,570
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
-
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Mısırlı Bezelye Çorbası
Malzemeler;
200 gr konserve tane mısır
200 gr konserve bezelye
1 havuç
2 soğan
15 gr margarin
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
6 su bardağı su
Tuz
Mısırlı Bezelye Çorbası Yapılışı: Konserve bezelye ve mısırın suyunu süzüp sudan geçirin. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Soğanları soyup kıyın.Margarini tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Havucu ekleyip soteleyin. Nişastayı yarım bardak suda eritip tencereye ilave edin. 5.5 bardak suyu ekleyip karıştırın ve havuç hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Mısır, bezelye ve tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın. Çorbayı kâselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Mısırlı Bezelye Çorbası
Malzemeler;
200 gr konserve tane mısır
200 gr konserve bezelye
1 havuç
2 soğan
15 gr margarin
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
6 su bardağı su
Tuz
Mısırlı Bezelye Çorbası Yapılışı: Konserve bezelye ve mısırın suyunu süzüp sudan geçirin. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Soğanları soyup kıyın.Margarini tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Havucu ekleyip soteleyin. Nişastayı yarım bardak suda eritip tencereye ilave edin. 5.5 bardak suyu ekleyip karıştırın ve havuç hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Mısır, bezelye ve tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın. Çorbayı kâselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
lezzet.com.tr