• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Memurlara finansal okuryazarlık zorunluluğu geliyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Ekonomi Haberleri kategorisinde nurettin_38 tarafından oluşturulan Memurlara finansal okuryazarlık zorunluluğu geliyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Ekonomi Haberleri
Konu Başlığı Memurlara finansal okuryazarlık zorunluluğu geliyor
Konbuyu başlatan nurettin_38
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan nurettin_38

İtibar:

Memurlara finansal okuryazarlık zorunluluğu geliyor

Sermaye piyasalarının giderek derinleşmesi ve yatırımcı sayısının artmasıyla birlikte finansal okuryazarlık önemli hale geldi. Bu çerçevede 4,3 memura finansal okuryazarlık zorunluluğu getirilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, memurlara finansal okuryazarlık için iş birliğine gitti. Yapılan görüşmeler neticesinde Finansal Okuryazarlık Platformu'nda yer alan videoların 4,3 milyon memura zorunlu eğitim olarak sunulması planlandı. Bu süreçte halihazırda Uzaktan Eğitim Kapısı'nda yer alan videolar değiştirilecek ve SPK çatısı altına alınacak. Bireylerin finansal farkındalıklarını artırmak, karmaşık hale gelen finansal hizmet ve ürünleri optimal şekilde kullanmalarını sağlamak, finansal piyasaların sağlıklı ve istikrarlı ilerlemesini teminat altına almak amacıyla Finansal Okuryazarlık Platformu (https://finansalokuryazarlik.gov.tr) oluşturulmuştu. Platformda, bankacılık, borsa, bütçe, kredi, kripto varlıklar ve yatırım olmak üzere 6 kategoride, 55 eğitim videosu ücretsiz olarak sunuldu. e-Devlet üzerinden siteye üye olanlar tamamladıkları eğitimlere göre 1. düzey, 2. düzey veya 3. düzey finansal okuryazarlık katılım sertifikası alabiliyor.

Üst Alt