• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Mecnun, leyla ile sohbette

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İslamiyet kategorisinde sessizadam tarafından oluşturulan Mecnun, leyla ile sohbette başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 109 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İslamiyet
Konu Başlığı Mecnun, leyla ile sohbette
Konbuyu başlatan sessizadam
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Laufey

sessizadam

Üye

İtibar:

Mecnun bir gün fırsat buldu, Leyla ile oturmaya muvaffak oldu. Leyla, onu sınamak için bir dilekte bulundu:
- Ey âşık! Neyin varsa getir.
- A ay yüzlü, dedi Mecnun, aşkınla ne suyum kaldı, ne kuyum. Ne ciğerimde azıcık kan, ne gözümde bir nebze yaş. Aklımı yağma ettin, uykumu çaldın. Artık bir canım var, emreyle onu vereyim.
- Ben onu senden ne vakit istesem alırım, başka neyin var, sen ondan bahset.
Mecnun o vakit arandı, yakasında sakladığı bir iğnesi vardı, onu çıkarıp sevgiliye sundu.
- İşte varlık aleminde sahip olduğum tek şey bu iğnedir. Bunu da neden taşıyorum bilmek istersen, çölde, ovada seni izlerken çok düşüyorum, kendimden geçiyorum; oralarda ayağıma, bedenime dikenler batıyor; bu iğneyle o dikenleri çıkarıyorum.
- İşte bunu istiyordum ben senden. Eğer aşkında gerçek isen bu iğne nasıl layık oluyor sana? Dikeni çıkarırsan buna vefa mı derler?!..
İskender PALA

Laufey

ZF Kullanıcı Sorumlusu
Emektar Üye

İtibar:

Teşekkürler

Üst Alt