Masterchef Türkiye'de kıran kırana bir mücadele vardı. Eski yarışmacılardan Barbaros'un lezzetli tabağı yapıldı. Şefler yarışmacıların yaptıkları tabakları oylarken hayli zorlandı.
İŞTE BARBAROS'UN LEZZETLİ TABAĞI
Bu bize FoodTeam'in de o gün ne verelim yaratıcılığa ne yapacaklar dediklerindeki vermiş olduğu ürün limon tuzuydu. Limon tuzu ekşiliği arttıracak bir ürün olduğu için benim o gün kafamda bir tabak vardı, onu yaptım. Fener balığından Wellington'i yaptım.
İLK TURDA KIRAN KIRANA BİR MÜCADELE VARDI
İlk turda Barbaros'un lezzetli tabağını hazırlayan yarışmacılar birbirinden güzel tabaklar sundu. Yapılan oylamada yarışmacılar ikinci tura bu puanlarla devam etti; Onur (27.5), Semih (24.5), Şirin (21), Eda (20.5), Erim (19.5)
İKİNCİ TURUN SÜRPRİZİ İSE "KEÇİ SÜTÜ VE PERU BİBERİ"
İkinci turda yarışmacılardan Peru biberi ve keçi sütü ile yaratıcılık istendi. Mehmet Şef Peru biberini böyle anlattı; Adı Peru biberi arkadaşlar. Amerika biberi gibi isimleri de olan Peru'nun yerlisi olan bir ağaç türüdür. Halk arasında kırmızı ya da pembe karabiber olarak bilinse de, aslında karabiber ile akrabalığı yoktur. Kurutulmuş taneleri, baharatsı ve tatlımsı bir tadı vardır.
VE 3. İSİM DE BELLİ OLDU
Şefler ikinci etapta da oylama yaptı ve ilk 6'ya kalan üçüncü isim belli oldu. En yüksek puanı alan Semih ilk 6'ya kalmayı başardı.
MASTERCHEF TÜRKİYE SON YEDİYE KİMLER KALDI?
Masterchef Türkiye'de yediye kalan yarışmacı, Eda, Erim, Şirin, Onur, Beyza, Semih, Kerem oldu.
Masterchef'te ilk 6'ya kalan ikinci isim belli oldu! Kıran kırana mücadele