• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Manti Çorbasi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Çorbalar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Manti Çorbasi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 48 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Çorbalar
Konu Başlığı Manti Çorbasi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,475
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Manti Çorbasi


MANTI ÇORBASI TARİFİ

Mantı çorbası malzemeleri


2 su bardağı veya daha az küçük şekilli mantı (hazır veya el yapımı olabilir)
1 adet küçük boy soğan
1 su bardağı pişirilmiş nohut
Domates salçası,
Sıvı yağ ve tereyağı karışımı
Tuz, nane ve isteğe göre pul biber.​
MANTI ÇORBASI YAPILIŞI

Orta boy bir tencere içerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve önceden
ince ince doğramış olduğunuz soğanları ekleyerek karıştırın.
Karışımın içerisine domates salçası da ekleyerek daha sonra 4 su bardağı sıcak su ile
kaynamaya bırakın.
Eğer hazır mantı kullanıyor iseniz pişirme süresini istediğiniz yumuşaklık ve pişme
seviyesine göre ayarlamanız gerekebilir.
İsteğe göre içerisine 3 diş sarımsak ezerek kaynamakta olan suya ekleyebilirsiniz.
Üzerine önceden hazırladığınız hazır veya el yapımı mantıları da ekleyerek karıştırın.
Mantıların küçük boyutlu olmasına özen gösterin. (Hamurlaşma ve soğudukça
katılaşma görülmemesi adına bu detay önemlidir.)
Mantıları da ekledikten sonra kaynamakta olan çorba içerisine nohutları ekleyin. Tuz,
biber ve naneyi de karışıma kattıktan sonra kıvamı oluşuncaya kadar düşük ateşte
kaynamaya bırakın
Mantı çorbasının kıvamı oluşunca daha fazla kaynamaması ve mantıların parçalanmaması
için ocaktan alın. Mantı çorbasının servisinde tercihe göre taze nane ve tekrar tereyağı ekleyebilirsiniz.



afiyetLe ;)
















kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Üst Alt