• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Kış virüsüne karşı aşı "çocuklarda hastaneye yatışı" yüzde 80'den fazla düşürebilir

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Kış virüsüne karşı aşı \"çocuklarda hastaneye yatışı\" yüzde 80'den fazla düşürebilir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 60 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Kış virüsüne karşı aşı \"çocuklarda hastaneye yatışı\" yüzde 80'den fazla düşürebilir
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
33,317
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Kış virüsüne karşı aşı

Araştırmalar çocuklarda yaygın görülen kış virüsüne karşı aşının hastaneye yatışları yüzde 80'den fazla azaltabileceğini gösterdi.

Antikor aşısı denemeleri, her yıl binlerce çocuğun solunum sinsityal virüsünün neden olduğu solunum güçlükleri nedeniyle acil servise gitmekten kurtulabileceğini gösteriyor. Aşı İngiltere, Fransa ve Almanya'da genellikle Ekim ayında ilk soğuk algınlığını geçiren veya bir yaşlarında olan 8 bin 058 bebeğe yapıldı. Alt solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle hastaneye kaldırılma oranı, aşı uygulanan bebeklerde yüzde 83 daha düşük olarak gözlemlendi. Ortak Aşılama ve Bağışıklama Komitesi, yaz aylarında hem bebekler hem de yaşlı yetişkinler için uygun maliyetli bir aşılama programının geliştirilmesini tavsiye etti. Solunum sinsityal virüsü, grip gibi mevsimsel bir hastalık ve çoğu çocuk iki yaşına geldiğinde bu virüse yakalanıyor. Genellikle hafif olan ve soğuk algınlığı benzeri semptomlara neden olan hastalık, bronşiolit ve zatürre gibi daha ciddi akciğer sorunlarına yol açabiliyor. İngiltere'de her yıl 20 ila 30 arası bebek bu nedenle ölüyor ve binlercesi de solunum ve beslenme sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılıyor. Aşının bebeklere tek doz olarak bir kez verilmesi düşünülüyor.
 
Üst Alt