Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,555
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Malzemeleri
- 1 tane yumurta
- 250 gram tuzsuz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- 1 büyük çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı dolusu un
Şerbeti için;
- 1,5 bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
1. Karıştırma kabına ilk olarak peyniri rendeleyerek işe başlayalım. Sonra sırıyla yumurta, irmik ve tuzu ekleyip karıştıralım. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
2. Hamurun kıvamını verdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlak şekil verelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek aralarına boşluk olacak şekilde dizelim.
3. 200 derece fırında renk alana kadar pişirelim. Pişen tatlıyı soğumaya bırakalım.
4. Şerbeti için şeker ve suyu geniş bir tencereye alalım. Kaynayan şerbete limon suyu ve tatlıları yerleştirelim. Tatlıları tencereye attıktan sonra yumuşayıncaya kadar pişirelim.
5. Üzerine hindistancevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Alıntı
Malzemeleri
- 1 tane yumurta
- 250 gram tuzsuz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- 1 büyük çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı dolusu un
Şerbeti için;
- 1,5 bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
1. Karıştırma kabına ilk olarak peyniri rendeleyerek işe başlayalım. Sonra sırıyla yumurta, irmik ve tuzu ekleyip karıştıralım. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
2. Hamurun kıvamını verdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlak şekil verelim. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek aralarına boşluk olacak şekilde dizelim.
3. 200 derece fırında renk alana kadar pişirelim. Pişen tatlıyı soğumaya bırakalım.
4. Şerbeti için şeker ve suyu geniş bir tencereye alalım. Kaynayan şerbete limon suyu ve tatlıları yerleştirelim. Tatlıları tencereye attıktan sonra yumuşayıncaya kadar pişirelim.
5. Üzerine hindistancevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Alıntı