• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Kastamonu Çekme Helvası

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Kastamonu Çekme Helvası başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 140 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Kastamonu Çekme Helvası
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,555
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

20-cekme-helva.png



Kastamonu denildiğinde akla ilk gelen lezzet tabi ki çekme helvadır. Ününü sınırları dışına taşımış olan Kastamonu şehrine gelenlerin deneyimlemeden ve yanına almadan dönmedikleri asıl lezzet çekme helvasıdır. Satışı da ülkenin her yerine sağlanan Kastamonu çekme helvası hem yöre halkının hem buraya gelen yerli yabancı birçok turistin ilgi odağı olan bir lezzettir.

Çekme Helva Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıflık un
Şeker
Tereyağı
Limon tuzu
Su
Çekme Helva Yapılışı

Tereyağını eritin ve unu içine ilave edin.
Unu 1 saat kadar kısık ateşte iyice karıştırarak kavurun.
Kavurduğunuz unu bir tepsiye alarak soğumasını bekleyin.
Bu sırada toz şeker, limon tuzu ve suyu bir kaba alın ve akide şekeri kıvamında bir karışım hazırlayın.
Karışım kaynadıktan sonra mermer tezgah üzerine alıp 20-25 santimetre çapında bir yuvarlak haline getirin ve soğumasını bekleyin.
Hafifçe soğuduğunda yani ılıdığı zaman elinizle çekerek halka şekli verin. Bu işlem sonucunda şekerin rengi beyazlaşacaktır.
Hazırlanan halka şekeri unu koyduğunuz tepsiye yerleştirin ve birkaç kişi aynı anda çekerek tepsi büyüklüğüne getirin.
İkiye katlayıp yeniden çekin. Bu işleme şekerli karışım unu içine çekip tel tel olana kadar devam edin.
Tel tel olan helvayı yeniden tezgaha alıp soğuması için bekletin.
Ilıdığı zaman elle sıkıştırıp un haline getirerek tepsilere basın ve üzerine baskı iyice baskı yaparak sıkışmasını sağlayın.
Bıçakla küp küp keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Alıntı:
ALINTI
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
2,016
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt