Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,555
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Kastamonu denildiğinde akla ilk gelen lezzet tabi ki çekme helvadır. Ününü sınırları dışına taşımış olan Kastamonu şehrine gelenlerin deneyimlemeden ve yanına almadan dönmedikleri asıl lezzet çekme helvasıdır. Satışı da ülkenin her yerine sağlanan Kastamonu çekme helvası hem yöre halkının hem buraya gelen yerli yabancı birçok turistin ilgi odağı olan bir lezzettir.
Çekme Helva Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıflık un
Şeker
Tereyağı
Limon tuzu
Su
Çekme Helva Yapılışı
Tereyağını eritin ve unu içine ilave edin.
Unu 1 saat kadar kısık ateşte iyice karıştırarak kavurun.
Kavurduğunuz unu bir tepsiye alarak soğumasını bekleyin.
Bu sırada toz şeker, limon tuzu ve suyu bir kaba alın ve akide şekeri kıvamında bir karışım hazırlayın.
Karışım kaynadıktan sonra mermer tezgah üzerine alıp 20-25 santimetre çapında bir yuvarlak haline getirin ve soğumasını bekleyin.
Hafifçe soğuduğunda yani ılıdığı zaman elinizle çekerek halka şekli verin. Bu işlem sonucunda şekerin rengi beyazlaşacaktır.
Hazırlanan halka şekeri unu koyduğunuz tepsiye yerleştirin ve birkaç kişi aynı anda çekerek tepsi büyüklüğüne getirin.
İkiye katlayıp yeniden çekin. Bu işleme şekerli karışım unu içine çekip tel tel olana kadar devam edin.
Tel tel olan helvayı yeniden tezgaha alıp soğuması için bekletin.
Ilıdığı zaman elle sıkıştırıp un haline getirerek tepsilere basın ve üzerine baskı iyice baskı yaparak sıkışmasını sağlayın.
Bıçakla küp küp keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Alıntı:
ALINTI