EbrulimMm_88
Üye
- Katılım
- 6 Eki 2023
- Mesajlar
- 43,225
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
İtibar:
Severek tüketilen kabak çekirdeği en sağlıklı atıştırmalıkların başında geliyor. Ancak vücuda pek çok faydası olan kabak çekirdeğini tüketirken son derece dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü fazla tüketilen kabak çekirdeği vücuda zararlı hale gelebiliyor.
En sağlıklı atıştırmalık olarak bilinen ve sıklıkla tüketilen kabak çekirdeğinin tadına doyum olmuyor. Kabak çekirdeğinin vücut için pek çok faydası olabiliyor.
Dizi ya da film izlerken tükettiğiniz kabak çekirdeği en güçlü antioksidanlarında başında geliyor. Diyabet riskini azaltani antikanser özelliği taşıyan kabak çekirdeği kötü kolesterol seviyesini de düşüyor.
Uykuyu iyileştiren, vücudu temizleyen ve diyet listelerinin de vazgeçilmezi olan kabak çekirdeği fazla tüketildiğinde vücut için zararlı hale gelebiliyor. Beslenme uzmanları kabak çekirdeğinin günde 1 avuç şeklinde tüketilmesini öneriyor.
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.Kabak çekirdeği lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir.
Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir. Bu yüzden günde 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmek tavsiye edilmiyor.Uzmanların açıklamalarına göre; Kalori açısından zengin bir besin olan kabak çekirdeği, fazla miktarda tüketildiğinde kilo problemlerine yol açtığı ileri sürüldü.
Tuz oranı oldukça fazla olan kabak çekirdeğini n sodyum oranı da oldukça yüksektir. Vücut için çok zararlı olan tuz miktarını engellemek için kabak çekirdeğini aşırı miktarda tüketmemeniz tavsiye ediliyor.
Healthifyme yazarları, kabak çekirdeğinin Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
Özellikle cilt soruınu yaşayan kişilerin fazla tüketmemesi gerektiğinin üzerinde duran uzmanlar, aşırı tüketildiği zaman ciltte sivilce problemlerin yol açacağını belirtti.
Kabak çekirdeği, bal kabağı, sakız kabağı bitkisinin tohumu olarak kullanılmaktadır. Eski zamanlardan günümüze kadar ise atıştırmalık olarak tüketiliyor. Hafif kavruluyor. Tuzlu ve tuzsuz olarak tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Kabak çekirdeğiyle yapılmış çok sayıda unlu mamuller de bulunuyor.