• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Herkes aynı hatayı yapıyor: Mutfaktaki bakteri yuvası vücudu hasta ediyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Herkes aynı hatayı yapıyor: Mutfaktaki bakteri yuvası vücudu hasta ediyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Herkes aynı hatayı yapıyor: Mutfaktaki bakteri yuvası vücudu hasta ediyor
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
43,045
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Herkes aynı hatayı yapıyor: Mutfaktaki bakteri yuvası vücudu hasta ediyor

Vücut sağlığınız için dengeli beslenmeniz gerekir. Ancak sağlığınızı etkileyen tek faktör beslenme değil. Yemek yaparken kullanmış olduğunuz ürünlerin hijyeni de vücudun genel sağlığı iyi büyük önem taşıyor. Özellikle mutfakta bulunan ve herkesin yemek yaparken kullandığı bir ürün var ki doğru temizlenmiyorsa adeta zehir saçıyor.

a7Q_n8RjGUyXtRItnYDM_w.jpg

Mutfakta lezzetli yemeklerinizi yaparken kullandığınız bazı ürünler sağlığınızı tehdit edebilir. Her mutfakta bulunan ve besinleri doğramak için kullandığınız kesme tahtaları, sağlık üzerinde ciddi etkiler bırakıyor.
pPttXXspCUODVebO8c2yww.jpg

Yemek yaparken kullanmış olduğumuz kesme tahtalar genellikle plastik oluyor. Bu konu ile ilgili ise, uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyorlar. Plastik kesme tahtası kullanımı yerine, ahşap kesme tahtası kullanımını öneren uzmanlar bunun nedenini açıkladılar.
R35TwY9zC0uOAKQGNiZ8vw.jpg

Ahşap kesme tahtasını temizlerken bakterilerin %99.9'u üç dakika içinde temizlenebiliyor ancak, plastik kesme tahtaları için bu durum geçerli değil.Yapılan araştırmalara göre, plastik kesme tahtaları ne kadar çok temizlenirse temizlensin yeterince temizlenmediği gözlemlenmiştir.
tMqVACJoVEyfvmReh1vcuA.jpg

Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Wisconsin Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ahşap kesme tahtası üzerindeki bakterilerin hayatta kalmadığı ancak, plastik kesme tahtasında olan bakterilerin hayatta kaldığı gözlemlendi.Ayrıca yapılan araştırmalara göre, plastik kesme tahtası üzerinde olan bakteriler yalnızca hayatta kalmıyor aynı zamanda çoğalıyorlar.
zBHvnPksfEijT11VkPF1iQ.jpg

Plastik kesme tahtası yerine ahşap kesme tahtası kullanımı sağlık ve hijyen açısından daha önemli olduğundan ahşap kesme tahtası kullanımı önerilir.Yemek hazırlamaya geçmeden önce, ahşap kesme tahtasını sıcak su ve sabunla yıkayıp sonrasında durulayın.
EzwqkxHq5E6wTQQ7OJN7uw.jpg

Kendiliğinden kurumasını beklemek yerine yumuşak bir bez ile sizin durulamanız küflenmenin önüne geçeceğinden daha doğru olacaktır.Ayrıca birden fazla ahşap kesme tahtanız varsa, ıslakken üst üste koymamanız önerilir.Bu durum kesme tahtalarının kurumasını engelleyecek ve ıslak kalma süreleri uzadığı için küf oluşumuna uygun bir hale gelmesine neden olabilir.
Si0j2xaB1EO0XdoTrgCKYw.jpg

Ahşap kesme tahtası kullanımı her ne kadar önerilse de bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez. Bu durumun nedeni ise, bulaşık makinesinin içerisindeki ısının ahşap malzemeye zarar veriyor olmasıdır.Bulaşık makinesinin içerisine ahşap ürünleri yerleştirdiğinizde; ahşap üzerinde kırılma ve çatlama gözlemlenebilir.
kVdJnL8Ph0OSYMfXfhd5Lw.jpg

Aynı zamanda ahşap olan diğer (ahşap kaşıklar gibi) ürünlerinde bulaşık makinesi içerisinde yıkanması önerilmez.
 
Üst Alt