• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Hem zayıflatan hem vitamine boğan tarif!

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Hem zayıflatan hem vitamine boğan tarif! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 32 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Hem zayıflatan hem vitamine boğan tarif!
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
43,225
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Hem zayıflatan hem vitamine boğan tarif!

Manganez, magnezyum ve K vitamini açısından oldukça zengin olan kabak, kilo vermek isteyenlerin de yardımına koşuyor.

Yoğurtlu kabak salatası tarifi:

3 adet kabak 1 kutu mısır Yarım çay bardağı kırılmış ceviz (isteğe bağlı) Yarım demet dereotu 1,5 su bardağı yoğurt 2 diş ezilmiş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz

Üzeri için: Zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber

KABAK SALATASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle kabakların kabuklarını soyacak yardımıyla ince bir şekilde soyalım. Soyduğumuz kabakları hızlıca bir sudan geçirerek rendelemeye başlayalım. Kabakların hepsini rendeledim, şimdi derin bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım. Rendelenen kabakları tavaya alarak kabaklar suyunu çekinceye kadar soteleyelim. Orta ateşte kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edelim.

Diğer taraftan bir avuç dereotunu ince ince kıyalım. Ardından derince bir kaseye süzme yoğurdu alalım. Süzme yoğurdun üzerine tuz ve ezilmiş sarımsağı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Yine tuz ve sarımsak miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İstemiyorsanız sarımsak kullanmak zorunda değilsiniz.

Bu arada pişen ve suyunu tamamen çeken kabakları tavadan bir tabağa aktararak soğuyuncaya kadar bekletelim. Yeterince soğumasını beklediğimiz kabakları sarımsaklı yoğurda ilave edelim. Ardından suyu süzülmüş konserve mısır, isteğe bağlı olarak ceviz, son olarak da doğradığımız dereotunu ilave edelim. Salatamızı güzelce karıştıralım. Bir servis tabağına salatamızı aktaralım. Üzerine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirdikten sonra renk vermesi için biraz da pul biber serpelim.

KABAĞIN FAYDALARI

Kemikleri güçlendirme özelliğiyle ön plana çıkan kabak, lifli bir besin olduğu için sindirim sağlığına da oldukça faydalıdır. Kabak, kilo vermeye yardımcı olabilecek kalorisi düşük ve lif oranı yüksek bir besin kaynağıdır. Ancak yine de kabak tüketiminde bir uzmana danışılmasında fayda vardır.
 
Üst Alt