Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,555
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Graffe nasıl yapılır?
Graffe ABD'nin Donut'ına benzerliğiyle dikkat çekiyor.
Napoli'den gelen yumuşacık lezzet, tadıyla herkesin beğenisi toplayacak özellikte. İtalya'da özel günlerde ve kutlamalarda yapılan tatlıyı yemekten vazgeçemeyeceksiniz. Peki Graffe nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?
MALZEMELER
500 gram un
300 gram bölünmüş patates
50 gram şeker
50 gram tereyağı oda sıcaklığında
100 ml süt
1 buçuk bardak portakal suyu
2 yumurta
2 paket kuru maya
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Üzerine:
Pudra şekeri
GRAFFE YAPILIŞI
Maya ve süt ve şekeri bir kapta karıştırın ve bekletin. Patatesleri iyice haşlayın ve ezici yardımı ile püre haline getirin. Soğuyan patateslerin içerisine unu ekleyin ardından yumurta ve tereyağını koyup yoğurun.
Daha sonra sütlü karışımı ve portakal kabuğunu ekleyin yoğurmaya devam edin. Karışım iyice homojen bir kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edin. Eğer çok cıvık ise un ekleyin. Sert ise yoğurmaya devam edin yumuşamazsa çok az tereyağı veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Yoğurdunuz hamuru bir kaba alıp üzerini örtün ve sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru 1 cm kalınlığında açın. Bir bardak yardımıyla veya kalıp ile yuvarlak donut şeklinde parçalar elde edin. Çörekleri tekrar yarım saat mayalandırın. Daha sonra derin yağda her iki yanı kızarana kadar pişirin.
Pişen Graffelerin üzerini sıcakken normal şeker ile veya soğuduktan sonra pudra şekeri ile kaplayın, afiyet olsun
haberturk
Graffe ABD'nin Donut'ına benzerliğiyle dikkat çekiyor.
Napoli'den gelen yumuşacık lezzet, tadıyla herkesin beğenisi toplayacak özellikte. İtalya'da özel günlerde ve kutlamalarda yapılan tatlıyı yemekten vazgeçemeyeceksiniz. Peki Graffe nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?
MALZEMELER
500 gram un
300 gram bölünmüş patates
50 gram şeker
50 gram tereyağı oda sıcaklığında
100 ml süt
1 buçuk bardak portakal suyu
2 yumurta
2 paket kuru maya
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Üzerine:
Pudra şekeri
GRAFFE YAPILIŞI
Maya ve süt ve şekeri bir kapta karıştırın ve bekletin. Patatesleri iyice haşlayın ve ezici yardımı ile püre haline getirin. Soğuyan patateslerin içerisine unu ekleyin ardından yumurta ve tereyağını koyup yoğurun.
Daha sonra sütlü karışımı ve portakal kabuğunu ekleyin yoğurmaya devam edin. Karışım iyice homojen bir kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edin. Eğer çok cıvık ise un ekleyin. Sert ise yoğurmaya devam edin yumuşamazsa çok az tereyağı veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Yoğurdunuz hamuru bir kaba alıp üzerini örtün ve sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru 1 cm kalınlığında açın. Bir bardak yardımıyla veya kalıp ile yuvarlak donut şeklinde parçalar elde edin. Çörekleri tekrar yarım saat mayalandırın. Daha sonra derin yağda her iki yanı kızarana kadar pişirin.
Pişen Graffelerin üzerini sıcakken normal şeker ile veya soğuduktan sonra pudra şekeri ile kaplayın, afiyet olsun
haberturk