• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Erkekler ve kadınlar farklı Covid-19 semptomları yaşıyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Erkekler ve kadınlar farklı Covid-19 semptomları yaşıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 53 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Erkekler ve kadınlar farklı Covid-19 semptomları yaşıyor
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
43,834
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Erkekler ve kadınlar farklı Covid-19 semptomları yaşıyor

Bir araştırmaya göre, erkekler ve kadınlar corona virüse yakalandıklarında farklı semptomlar yaşıyorlar. Araştırmanın sonucunda erkeklerin corona virüsü daha ağır atlattığı ortaya çıktı.

Araştırmaya göre, erkekler ve kadınlar corona virüse yakalandıklarında farklı semptomlar gösteriyor. Sonuçlar, erkeklerin corona virüse yakalandıklarında ateşinin yükseldiğini, kalp ritminin arttığını ve nefes alışlarının sıklaştığını gösterdi. Araştırmacılar bu semptomların neden gerçekleştiğinden tam olarak emin değil ancak bunun erkek covid hastalarına kıyasla kadınlarda daha güçlü beyaz kan hücreleri bulunmasından kaynaklanabileceğini öne sürdüler.

Araştırmacılar ayrıca covid enfeksiyonu sırasında erkeklerde kalp ritminin kadınlara kıyasla arttığı gözlemledi. Kalp atış hızında değişkenlik, vücudunuzun değişikliklere iyi uyum sağlamadığını gösterdiği için mevcut veya gelecekteki sağlık sorunlarının bir işareti olabilir.

COVID-19 ERKEKLERİ DAHA ÇOK ÖLDÜRDÜ Pandemi sırasında erkeklerin kadınlara kıyasla covid kaynaklı daha fazla hastaneye kaldırıldığı ve daha çok erkeğin öldüğü ortaya çıktı. Ayrı bir araştırma, kadınların hastalığın akut evresinden birkaç ay sonra nefes almada zorluk ve yorgunluk gibi kalıcı semptomları daha sık yaşadığını gösterdi. Çalışma yaş, hipertansiyon, alkol ve uyuşturucu kullanımı açısından kontrol edilmiş olsa da, kadın katılımcılar arasında adet döngüsü boyunca sonuçları etkileyebilecek hormonal değişiklikleri açıklayamadı.
 
Üst Alt