• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

En çok tüketilen pekmez türü buymuş: Limonla karıştırıp içince böyle bir etkisi var

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan En çok tüketilen pekmez türü buymuş: Limonla karıştırıp içince böyle bir etkisi var başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı En çok tüketilen pekmez türü buymuş: Limonla karıştırıp içince böyle bir etkisi var
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
42,953
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

En çok tüketilen pekmez türü buymuş: Limonla karıştırıp içince böyle bir etkisi var

Eskişehir'de havaların soğuması ile birlikte hastalıklardan korunmak ve ısınmak için çeşitli çözümler arayan vatandaşlar, pekmez ve tahine yoğun ilgi gösteriyor. Tahin ve pekmez birlikte tüketildiğinde vücut sağlığı için şifa deposuna dönüşüyor. Ayrıca pekmezin içine limon sıkıp tüketmek de pek çok fayda sağlayabiliyor.

SmhYoHLdeEOSELhAuj3uIA.jpg

Kent genelinde son zamanlarda etkisini şiddetli bir şekilde gösteren kış mevsiminde ani hava değişimleri, vatandaşların hazırlıksız yakalanmasına sebep oldu.
bpyOweRz7ESR6WZtje8MRg.jpg

Mevsim geçişlerinden dolayı hastalanan bazı vatandaşların, hem şifa bulmak için hem de vücutlarını sıcak tutmak için pekmez ve tahin kullanımını artırdığı öğrenildi.
j6WI1v7mVEC3dmgtuxJrRw.jpg

Eskişehir'de pekmez ve tahin satıcısı Ahmet Ünlü, pekmezin en çok kansızlığa iyi geldiğini, tahinin ise vücuttaki toksinleri atmada büyük bir rol oynadığını ifade etti.
0fLlFpoWsUO1t0iMOUJ1vA.jpg

Yaklaşık 35 yıldır pekmez ve tahin satışı yapan Ahmet Ünlü, vatandaşların kış mevsiminin gelmesi sebebiyle yeni yeni pekmeze alıştıklarını ifade ederek, “Pekmez olarak 4 çeşit pekmezimiz mevcut. Üzüm, dut, keçiboynuzu ve pancar pekmezlerimiz var.
6kdfaxVaokWa3y7bv8MOww.jpg

Pancar pekmezi, daha ziyade yöresel İnönü İlçesi ve Bozhüyük'ün köylerinde yapılıyor. Kış sezonunda vatandaşlar pekmeze yeni yeni alışmaya başladı. Tüm pekmezlerimize kış ayının gelmesi sebebiyle büyük bir rağbet var ama bunlar içerisinde tabii vatandaşlar en çok üzüm pekmezini tercih ediyorlar” dedi.
WnjDETbIlEa9GWpaKo9uMQ.jpg

Başta üzüm olmak üzere pekmezin en çok kansızlığa iyi geldiğini ve ısıttığını belirten Ünlü, “Hele ki pekmez limon ile karıştırılıp içilirse öksürük krizleri son bulur ve iltihapların geçmesine yardımcı olur. Boğaz ağrısı ve kaşıntıya da çok iyi gelir. Tahinin de aynı zamanda vücuttaki toksinleri atma özelliği vardır.
soVgppfrhUOwSqyu6cSruA.jpg

Bağışıklığı güçlendirir ve kolesterol seviyesini düşürmesiyle bilinir. Bu sene halkın tahine olan ilgisi de geçen seneye göre 2-3 misli artış gösteriyor. Bunun yanında tabii keçi boynuzu pekmezi de bağırsak tembelliği başta olmak üzere birçok hastalıklara iyi gelmektedir. Aynı zamanda dut pekmezi ve pancar pekmezinin faydaları da saymakla bitmiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da onaylamış olduğu pekmezler hiçbir katkı maddesi bulundurmuyor, yüzde yüz doğal” şeklinde konuştu.
AYGlvvqFGEyoY9aKDpZaww.jpg

Sağlıklı bir yaşam için doğal besinlerin önemi her geçen gün artıyor. Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden tahin ve pekmez, hem sağlık açısından hem de enerji kaynağı olarak büyük faydalar sunuyor.
MNFXOgGJfUGjDSOMrdE00A.jpg

Tahin ve pekmez, özellikle yoğun tempoda çalışanlar ve sporcular için mükemmel bir enerji kaynağıdır. Tahin, susamın içerdiği yüksek oranda sağlıklı yağlar ve protein ile vücuda uzun süreli enerji sağlar. Pekmez ise doğal şeker içeriğiyle kan şekerini dengeli bir şekilde yükselterek yorgunluğu giderir.
jZEfYHPlI0mUlDU-B_ASZQ.jpg

Özellikle kemik sağlığına önem verenler için tahin ve pekmez adeta birer doğal ilaç. Tahin, yüksek kalsiyum içeriğiyle kemikleri güçlendirirken, pekmez demir açısından zengin yapısıyla kansızlığa karşı etkili bir destek sunar.
Xl_uDizHeEyudz522x-3eA.jpg

Antioksidan özellikleriyle bilinen tahin, vücudu serbest radikallere karşı korurken, pekmez ise hastalıklara karşı direnci artıran vitamin ve mineraller içerir. Özellikle kış aylarında düzenli tüketimi, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklardan korunmaya yardımcı olur.
_iNRqxj-CUus2r1OPnJPWg.jpg

Lif içeriği yüksek olan tahin, bağırsakların düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Pekmez ise mide dostu yapısıyla hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelir.
vyV4A1MiL0WtpXUF9A3XZw.jpg

Tahin, içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını destekler. Pekmezin doğal yapısı ise kan dolaşımını hızlandırarak kalbin daha iyi çalışmasını sağlar.
KKT1_3rIe0qEMhkQT8j7Jw.jpg

Tahin ve pekmezi karıştırarak kahvaltılarda veya ara öğünlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca bu karışım, hem tatlı ihtiyacınızı karşılar hem de uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.
7cQOYEkkGkW2U7GMpzOJVQ.jpg

Sağlıklı ve enerjik bir yaşam için sofralarınızdan tahin ve pekmezi eksik etmeyin! Uzmanlar, bu iki doğal lezzetin dengeli tüketilmesini öneriyor.
 
Üst Alt