• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Dünyanın en güçlü antioksidanı: Günde 5 tane yemek kalp hastalığı, kanser, diyabet ve bunamayı önlüyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Dünyanın en güçlü antioksidanı: Günde 5 tane yemek kalp hastalığı, kanser, diyabet ve bunamayı önlüyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 15 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Dünyanın en güçlü antioksidanı: Günde 5 tane yemek kalp hastalığı, kanser, diyabet ve bunamayı önlüyor
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
42,857
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Dünyanın en güçlü antioksidanı: Günde 5 tane yemek kalp hastalığı, kanser, diyabet ve bunamayı önlüyor

Mantarlar sağlığa olan faydalarıyla bilinir. Düşük kalorili ve temel vitamin ve minerallerle dolu olan mantarlar diyete mükemmel bir katkı sağlar. Yapılan son araştırmalarda mantarın bilinmeyen bir faydası daha ortaya çıktı.

IgJnTRd3CU6CM8Csaq62Xg.jpg

Bir çalışma mantarların bir diğer önemli faydasını araştırdı. ABD'deki Penn State Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, günde sadece beş küçük mantar yemenin kalp hastalığı, kanser ve bunama dahil olmak üzere bir dizi hastalıkla mücadelede yardımcı olabileceğini buldular.
V3fKIaGjI0m2ycU7w8n88Q.jpg

Penn State Üniversitesi'ndeki uzman Robert Beelman, "Bulduğumuz şey, şüphesiz mantarların birlikte alındığında iki antioksidanın ergotiyonein ve glutatyonun en yüksek besin kaynağı olduğu ve bazı türlerinin her ikisiyle de gerçekten dolu olduğu" dedi. Dünyanın en güçlü antioksidan içeriğine sahip besinlerinden biri olan mantarla ilgili bulgular Food Chemistry dergisinde yayınlandı.
aKZC6K-vn0yEfSJLIFMGyA.jpg

Çalışma için araştırmacılar 13 farklı mantar türüne baktılar ve porçini türlerinin bu iki bileşiğin en yüksek miktarlarını içerdiğini buldular.
3duzp2o5CUiCRuvXD-0yKg.jpg

Mantarlar çok sayıda sağlık yararı sunar ve onları diyetinize değerli bir katkı haline getirir. Oksidatif stresle savaşan ve bağışıklık sağlığını destekleyen selenyum ve ergotiyonin gibi antioksidanlar açısından zengindirler. Anti-inflamatuar özellikleri kronik hastalık riskini azaltabilir.
3KRi0-A8V0uMtKAKitGoVQ.jpg

Besin açısından yoğun ancak kalorisi düşük olan mantarlar, B-kompleks, D gibi vitaminlerin ve potasyum gibi minerallerin mükemmel bir kaynağıdır ve beyin ve kemik sağlığını destekler. Yüksek lif içerikleri sindirime yardımcı olur ve bağırsak sağlığını destekler.
n7pEaMkEQ0OZ8T3dNY13Zw.jpg

Mantarlar ayrıca kolesterol ve kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilecek beta-glukanlar gibi biyoaktif bileşikler içerir, kalp sağlığına katkıda bulunur ve diyabet riskini azaltır.
FkxAcAyoWEiFX-IiF8vzUQ.jpg

Mantar, pek çok farklı şekilde tüketilebilen besleyici bir gıda maddesidir. Hem sağlığa faydalarıyla hem de lezzetiyle mutfaklarda sıklıkla yer bulur. Taze mantar, çeşitli yemeklerde kullanılabileceği gibi, çorbalarda, salatalarda veya ana yemeklerde de tercih edilebilir. Ayrıca, mantarın farklı pişirme yöntemleri de oldukça yaygındır. Mangalda ızgara yapılabilir, zeytinyağlı şekilde sotelenebilir veya fırınlanarak lezzetli bir alternatif oluşturulabilir. Bunun dışında mantar, et yemeklerine de eşlik edebilir, makarna veya pizza gibi tabaklarda da kullanılabilir.
VEM7EtMo6k2zEuc5Xewt5Q.jpg

Mantarın tüketimi sırasında, özellikle ormanlardan toplanan mantarların dikkatli bir şekilde seçilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Zehirli türlerin sağlık açısından ciddi riskler oluşturabileceği için, mantar tüketmeden önce uzmanlardan veya güvenilir kaynaklardan alınması tavsiye edilir.Sağlıklı bir şekilde tüketildiğinde mantar, düşük kalorisi ve yüksek lif içeriğiyle beslenmeye katkı sağlar, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren besin öğeleri de içerir.
 
Üst Alt