• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü "yüzde 26 azaltıyor" diyerek duyurdu: 7 gün boyunca 5 kez yiyen kalp krizi geçirmiyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Dünya Sağlık Örgütü \"yüzde 26 azaltıyor\" diyerek duyurdu: 7 gün boyunca 5 kez yiyen kalp krizi geçirmiyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Dünya Sağlık Örgütü \"yüzde 26 azaltıyor\" diyerek duyurdu: 7 gün boyunca 5 kez yiyen kalp krizi geçirmiyor
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
41,873
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Dünya Sağlık Örgütü

Kalp krizi dünya genelinde en sık görülen ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kalbi güçlendirmek ve kalp krizi riskini azaltmak için sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmek gerekiyor. Doğada kötü kolesterolü düşüren, kan basıncını iyileştiren ve damarların daralmasını önleyen pek çok meyve ve sebze var. İşte Dünya Sağlık Örgütü'nün dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olduğunu söylediği kalp hastalığını azaltan besinlerin listesi.

FKCFU1nSpkqbTEqRzeCZBw.jpg

Kalp- damar hastalıkları dünya genelinde yaygın olarak görülüyor. Kalp krizi ise önde gelen ölüm nedenleri arasında yer alıyor.
d4U2-ZuAJ0qoTYDqwCcKsg.jpg

Kalp sağlığını korumak için sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları geliştirmeniz gerekiyor. Örneğin; sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz kalp sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.
gvtYp6gKNUy-5wm277Asag.jpg

Tükettiğiniz her besin vücudunuzda olumlu ya da olumsuz etkilere bırakır. Kalbi güçlendirmek için kırmızı meyvelerin gücünden faydalanabilirsiniz.
I14KCzT1TU-aiOjzUHAHmw.jpg

Çok sayıda çalışma, meyve ve diğer yiyecekler açısından zengin bir diyetin güçlü kardiyovasküler önleyici etkilerini göstermiştir; bunlardan biri 2019'da Current Medicinal Chemistry dergisinde yayınlanmıştır.
g9dU09E8VUGrcNhifzFUow.jpg

Meyve tüketmek sağlığınızı iyileştirir ve Dünya Sağlık Örgütü'nün dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olduğunu söylediği kalp hastalığı riskinizi azaltır.
ZQ75azqPrUOF9igLewgZOQ.jpg

Kiraz suyu, kurutulmuş kirazlar, ekşi kirazlar ve tatlı kirazlar lezzetlidir. Hepsi antioksidan olan antosiyaninler açısından zengindir. Kan damarı korumasına katkıda bulundukları düşünülmektedir.
ivkM6mXjOUyOWHSX-7UThQ.jpg

Bu popüler meyveler kardiyovasküler sağlık için harikadır ve lezzetli bir atıştırmalıktır; hatta bunlara doğanın tatlıları bile diyebilirsiniz.
2hs1aGeFV0OfqLwtfyLcGQ.jpg

Örneğin, ahududu gibi meyveleri tüketmek, azalmış iltihap, daha iyi kan basıncı, düşük LDL kolesterol ve sağlıklı kilo yönetimi gibi bir dizi kardiyometabolik avantajla ilişkilendirilmiştir.
WA-4VgkzQUS3cJRo-8xpyw.jpg

Domateslerin kalbiniz için iyi olan meyveler arasında listelenmesine şaşırdınız mı? Domatesler, çalılarda yetişen bir meyve ailesine aittir. Boston'daki araştırmacılar tarafından yürütülen yakın tarihli bir araştırmaya göre, likopen açısından zengin yiyecekler, örneğin domates, 11 yıllık bir süre boyunca haftada beş kereden fazla yemek koroner kalp hastalığı riskini %26 oranında azaltmıştır.
GWhbg6pyd0S3XeNzYcqi3w.jpg

Antioksidan bileşen likopen, domateslerin ve diğer bazı meyve ve sebzelerin renginden sorumludur. Ancak pişmiş domatesler en iyisidir. Isıtma yöntemi likopenin emilimini artırır.
Y8W2x2o2HkCUts1qVw1K0g.jpg

Ohio State Üniversitesi'nin yakın zamanda yaptığı bir çalışmada, günde bir elma yemenin LDL (kötü) kolesterolü %40'a kadar düşürebileceği bulundu. Ayrıca, 18 yıl boyunca 34.000'den fazla menopoz sonrası kadını takip eden Iowa Kadın Sağlığı Çalışması'na göre elma yemek kalp hastalığından ölme riskinin daha düşük olmasıyla bağlantılıydı. Meyvenin kabukları en büyük antioksidanları içerir, bu nedenle suyunu içmek yerine meyveyi yediğinizden emin olun.
ivoeAQWwp0OIATVGAs3C1Q.jpg

Çilekler harika bir tada sahiptir ve her gün yerseniz kalbinizi güçlendirebilir. Bu tür çözünür lif ve çileklerde bulunan pektin enzimi LDL kolesterolü düşürür.
Dw2WdvgvVk2FhnTLpe-Wuw.jpg

Sağlık uzmanları onu öğünlerde yemeyi öneriyor, ancak taze olarak da atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir. Makalenin içeriğinden yola çıkarak okurun kendi başına koyduğu teşhislerden ntv.com.tr sorumlu değildir. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa doktorunuza danışın.
 
Üst Alt