• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Dizde kemik iliği ödemine bitkisel çözüm

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Köşesi kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Dizde kemik iliği ödemine bitkisel çözüm başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 134 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Köşesi
Konu Başlığı Dizde kemik iliği ödemine bitkisel çözüm
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,555
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Dizde kemik iliği ödemine bitkisel çözüm: Çınar yaprağı kürü
Kemik iliği ödemi, kemik iliğinde aşırı sıvı birikmesi sonucunda bu bölgede şişme görüldüğü bir durumdur. Kemik iliği ödemi genellikle dizlerde, kalçada ve ayak bileklerinde meydana gelir. Dizdeki kemik iliği ödemi diz ve eklemlerde ağrıya neden olur. Bu sağlık sorunu doktorun vereceği ilaçlarla, fizyoterapi ile ve Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun bildirdiği makalemiz sonunda yer alan çınar ağacı yaprağı gibi bitkisel kürlerle tedavi edilebilir.


Dizde kemik iliği ödemi dizdeki kemiklerde sıvı birikmesi demektir. Dizde kemik iliği ödemi: Dizi bir yere çarpma,osteoartrit (eklem kireçlenmesi), romatizma, ve osteonekroz yani kemik ölümü gibi problem sonucu meydana gelebilir. Manyetik Rezonans Görüntüleme testi (MRI) ile teşhis edilebilir. Tedavisi Ortopedi doktoru tarafından yapılır. Tedaviye yardımcı olmak için çınar yaprağı kürü, lahana kürü ve kırkkilit otu çayı içilmesi gibi bitkisel yöntemlerden yararlanılabilir.

DİZDE KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ NEDEN OLUR?
Dizde kemik iliği ödemine dize darbe alınması, enfeksiyon, avasküler nekroz ve kemik tümörü gibi sağlık sorunları neden olabilir:

DİZİ BİR YERE ÇARPMA
Dizde kemik iliği ödeminin en sık karşılaşılan sebebi dizi bir yere çarpmaktır. Bu durumun sonucunda dizde bulunan kemik hasar görür, kemiğin içinde sıvı birikip dizde kemik iliğinde ödem meydana gelir.

OSTEOARTRİT (KİREÇLENME) VE OSTEOPOROZ (KEMİK ERİMESİ)
Osteoartrit veya osteoporoz gibi eklem rahatsızlıkları kemik iliğinde ödemin en yaygın ikinci nedenidir. Dizlerimizde bulunan kemikler kıkırdaklar ile çevrilidir. Osteoartrit yani dizde kireçlenme sorunu olan kişilerde kıkırdak doku zamanla incelir hatta tamamen yok olduğu da vakidir. Bunun sonucunda kemik iliğinde ödem sorunu ortaya çıkar.



ROMATİZMA
Eklemlere saldıran ve vücutta iltihaplanmaya neden olan romatoid artrit , psoriatik artrit ve ankilozan spondilit gibi sistemik, inflamatuar romatizmal hastalıklar dizdeki kemiğin iltihaplanmasına neden olabilir. Bu iltihaplanma, lenfositler, plazma hücreleri ve makrofajlar gibi kan hücrelerinin dizdeki kemiğe sızmasıyla sonuçlanır, bu da kemik iliği dokusuna zarar verir ve dizde kemik iliği ödemi sorunu ortaya çıkabilir.

OSTEONEKROZ (KEMİK ÖLÜMÜ)
Osteonekroz yani kemik ölümü de dizde kemik iliği ödemine sebep olabilir. Osteonekroz kemiğin küçük bir parçasının ölmesi, işlevini yerine getirememesi demektir. Dizde kemik ölümü vücudun diz bölgesinde sürekli ödem üretmesine ve dizde ağrıya yol açar.

KEMİK TÜMÖRÜ
Diz eklemindeki kemik tümörleri de dizde kemik iliği ödemine neden olabilir. Osteosarkom, kondrosarkom ve Ewing sarkomu gibi birincil kemik kanseri türleri oldukça nadirdir ve genellikle çocuklarda görülür.

DİZDE KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Dizdeki kemik iliği ödeminin en yaygın semptomları şunlardır:

Dizde ağrı
Diz bölgesinin şişmesi.
Dizde morarma
Halsizlik
Dizde sertleşme

DİZDE KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ NASIL TEŞHİS EDİLİR?
Dizdeki kemik iliği ödemi, yaygın olarak kullanılan bir görüntüleme tekniği olan manyetik rezonans görüntüleme (MRI) ile teşhis edilebilir.



DİZDE KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Dizdeki kemik iliği ödeminin tedavisi bu durumun neden kaynaklandığına göre değişir:
Vücuttaki herhangi bir hasarda olduğu gibi dizdeki kemik iliği ödeminde de ilk yapılması gereken şeylerden biri bol bol dinlenme ve aktivitelerin azaltılmasıdır.
Buzluktan buz küplerini çıkarıp bunu temiz bir beze sarın. Ve buza sarılı bezi dizlerinize tutun.
Yaralanma sonrası dizlerinizin gücünü, hareketliliğini ve işlevini geliştirmek için fizik tedavi uygulanabilir.
Ağrı kesici ve iltihap önleyici ilaçlar reçete edilebilir.
Romatoid artrit, psoriatik artrit ve ankilozan spondilit gibi inflamatuar otoimmün durumları tedavi etmek için kortikosteroidler, anti-romatizmal ilaçlar ( DMARD'lar ) ve TNF inhibitörleri gibi ilaçlar reçete edilebilir.
Bu durum enfeksiyon kaynaklıysa enfeksiyonu tedavi etmek için antibiyotikler kullanılabilir.
Dizdeki kemik iliği ödemi tümörden dolayı meydana geldiyse tümörü yok etmek için kemoterapi ve radyasyon gibi kanser tedavileri de seçenekler arasında yer alır.
Dizdeki kırıkları, diz içindeki kıkırdak, bağ veya menisküs gibi hasarlı yapıları onarmak veya tümörleri ortadan kaldırmak için diz ameliyat edilebilir. Kireçlenme durumunda şayet ödem azalmaz, acı giderek artar ve bu da hayat kalitesini ciddi ölçüde bozarsa ameliyat düşünülebilir.
Kemik iliği ödemi için geleneksel tedaviler genellikle fizyoterapi ve dinlenme yoluyla rehabilitasyonu içerir. Dizde kemik iliği ödemi şayet dize darbe alınması sonucu meydana geldiyse kemikte bulunan hücreler zamanla kendini yeniler ve kemik iliği ödeminin belirtileri bir süre sonra kendiliğinden kaybolabilir. Dizde kemik iliği ödeminin ilerlemesini önlemek ve ağrıyı dindirmek için bazı ilaçlar da reçete edilebilir



DİZDE KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ BİTKİSEL TEDAVİSİ

Prof. Dr. İbrahim Sarağoğlu kemik hastalıklarında, kemik kanserinde ve kemik tümöründe doktorun verdiği ilaçların düzenli kullanılmasını öneriyor. Bunun haricinde kırkkilit bitkisi, lahana kürü ve çınar yaprağı kürü kullanımını tavsiye ediyor.

Çınar yaprağı kürü:

1 su bardağı klorsuz suyu veya marketten alacağınız pet şişe suyu kaynatın. Kaynayan suya 1,5 yemek kaşığı olgun çınar yaprağı yapraklarını ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılımaya bırakın ve süzün.

Sabah kahvaltısıyla öğlen yemeği arasında aç karnına olmak üzere 1 bardak, öğlen yemeği ile akşam yemeği arasında aç karnına 1 bardak içmeniz gerekiyor.
Bu kürü uygulamayı 15 gün yaptıktan sonra 3 gün ara vereceksiniz. Ardından tekrar 15 gün daha uygulamalısınız.
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
2,018
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt