• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

DİVRİĞİ PİLAVI NASIL YAPILIR? DİVRİĞİ PİLAVI TARİFİ VE MALZEMELERİ

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde PiSliq tarafından oluşturulan DİVRİĞİ PİLAVI NASIL YAPILIR? DİVRİĞİ PİLAVI TARİFİ VE MALZEMELERİ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 138 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı DİVRİĞİ PİLAVI NASIL YAPILIR? DİVRİĞİ PİLAVI TARİFİ VE MALZEMELERİ
Konbuyu başlatan PiSliq
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Laufey

PiSliq

Üye
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
13,567
Tepkime puanı
0
Puanları
16

İtibar:

638e6a2786b24a2108a14553.jpg

Et tercihine göre düdüklü tencere de tercih edilebilir. Etler az su ile yumuşayana kadar pişirilir.

Kuzu kuşbaşı tercih edilmişse bir tavada çok az yağ ile kavurmak yeterli olacak. Et piştikten sonra tuz ve karabiber ilave edilir.

Pilav için ise ayrı bir tencereye sıvıyağı eklenir ve bademlerle birlikte kavrulur. Pirinç yıkanır, süzülür ve tencerede kavrulur.

Bu sırada baharatlar, şeker ve tuz ilave edilir. Kuş üzümü yaklaşık 2-3 dakika sıcak suda bekletilir ve sonra süzülerek tencereye alınır.

Nohut eklenir ve pirincin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişme durumuna göre ilave su katılabilir. Pişen pilav dinlendikten sonra kavrulmuş et tencereye aktarılır.

Derin bir kap bolca tereyağı ile yağlanır. Taze kadayıfın yapışan yerleri açılır.

Tereyağı bir tavada eritilir, ardından kadayıfın her tarafına eşit şekilde yayılır ve karıştırılır.

Kadayıfı kabın etrafına, uzunlamasına kalın olmayacak şekilde ve orta kısmı çukur kalacak şekilde yayarak düzleştirilir.

Çukur kısma pilav yerleştirilir ve üzeri tekrar kadayıfla kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kadayıflar nar gibi kızarana kadar pişirilir.
 

Laufey

ZF Kullanıcı Sorumlusu
Emektar Üye
Katılım
17 Eki 2022
Mesajlar
1,958
Tepkime puanı
19
Puanları
12

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt