• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Diğer tüm ballardan 100 kat daha faydalı: Tümör hücrelerinin büyümesini yüzde 84 durduruyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Diğer tüm ballardan 100 kat daha faydalı: Tümör hücrelerinin büyümesini yüzde 84 durduruyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Diğer tüm ballardan 100 kat daha faydalı: Tümör hücrelerinin büyümesini yüzde 84 durduruyor
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EbrulimMm_88
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
42,952
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Diğer tüm ballardan 100 kat daha faydalı: Tümör hücrelerinin büyümesini yüzde 84 durduruyor

Manuka balı, benzersiz özellikleriyle dikkat çeken ve sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlayan özel bir bal türüdür. UCLA Health Jonsson Comprehensive Cancer Merkezi araştırmacıları, Nutrients dergisinde ilginç bir çalışma yayınladılar. Marquez Garban ve arkadaşları tarafından yayınlanan deneysel çalışmada, manuka balının östrojen pozitif meme kanseri hücre dizilerinde tümör hücrelerinin büyümesini yüzde 84 oranında azalttığı gösterildi. Peki, manuka balının diğer faydaları neler?

l3XgR7Jmn0yZhGdzIZ2IVA.jpg

Manuka balı Yeni Zelanda'da ortaya çıkmıştır ve yabani manuka ağacında otlayan arılar tarafından toplanan nektardan yapılır, bu da ona kendine özgü bir tat verir. Bu bal, güçlü antibakteriyel, antiviral, antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri ile dünyaca ünlüdür.
BudIiy6uEU6tE_jW2jhfeQ.jpg

Çoğu balın, hidrojen peroksit üreten kimyasallar içerdiği için bazı bakteri öldürücü özelliklere sahip olduğuna inanılır. Ancak, 1991'de Yeni Zelanda'daki Bal Araştırma Birimi'nin yaptığı bir çalışma, bir dizi baldan hidrojen peroksiti çıkardığınızda, manukanın bakteri öldürme yeteneğini koruyan tek tür olduğunu gösterdi. Bunun nedeni, artık metilglioksal olarak tanımlanan ve belirli antimikrobiyal özelliklere sahip benzersiz bir bileşenin varlığıdır.
mJ69DEzaR0u2kzzbxi9xww.jpg

Antibakteriyel ve AntiviralZararlı bakterileri yok eder ve enfeksiyonları önler. Staphylococcus aureus ve Helicobacter pylori gibi dirençli bakterilere karşı etkilidir.
IYio3P2CHUqEurX_iivctQ.jpg

Bağışıklık Sistemini GüçlendirirDüzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı koruma sağlar.
aLfYz6ZgZUuhCucDpIoTCg.jpg

Sindirim Sistemi Sorunlarını GiderirReflü, mide ülseri ve hazımsızlık gibi mide-bağırsak problemlerine iyi gelir.
6Qo2OnfbIUGACYFa4G65TQ.jpg

Yara ve Yanık İyileştiriciYaraların iyileşmesini hızlandırır ve enfeksiyon riskini azaltır. Bu nedenle bazı tıbbi yara bantlarında Manuka balı kullanılmaktadır.
bErjvsSPtk-wx0AH4U9Xnw.jpg

Cilt SağlığıAkne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt problemlerini hafifletir. Antibakteriyel etkisiyle ciltteki iltihaplanmayı azaltır ve nem dengesini korur.
DzVhBDaUvkyZR4YyYItW0g.jpg

Ağız ve Boğaz SağlığıBoğaz ağrısı, bademcik iltihabı ve diş eti enfeksiyonlarında rahatlatıcı etki sağlar.
 
Üst Alt