Empati'de Ahmet Mümtaz Taylan bu Çarşamba gecesi, oyuncu Deniz Çakır'ı konuk etti.Taylan'ın "Ferhunde çok sevilen bir karakter oldu, sen ondan bir şey öğrendin mi?" sorusu üzerine Deniz Çakır:
"Çok şey öğrendim, ben de onu çok sevmişim, bunu yeni anladım. Bir program yapıldı, fenomen karakterler üzerine, benle de Ferhunde üzerine yaptılar o programı. Ferhunde üzerine konuşurken ne kadar özlediğimi, oynadığım o kadınlar arasında ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar onunla aslında Empati kurduğumu, onun bütün yaptıklarının, nedenleriyle onu savunduğumu anladım... Baya savunma avukatı gibi, ne kadar içselleştirdiğimi, bir taraftan da ne kadar özlediğimi fark ettim, kıymetliymiş gerçekten Ferhunde." ifadelerini kullandı.
'Ferhunde'den kadın olmaya dair çok şey öğrendim'
"İlk gençlik yıllarımda, 20'lerin başında başlayıp 5 sene sürdüğü için, bir de kötü kadın, güya, bence hiç değil. Çünkü yurtlarda büyümüş, üvey babası bunu taciz etmiş, annesi onu öldürmüş, yurttan çıkmış üniversite okumuş, o konak içinde diğer kız kardeşler kıyasladığında... Ferhunde bana çok şey öğretti, benden çok daha kadındı, o benden çok adım öndeydi, bir sürü şey öğrendim Ferhunde'den. Kadın olmaya dair, evliliğe dair. Dışardan bu meslekten uzak insanlara çok tuhaf gelebilir, çok şey öğretti bana"
'Eşimle beni Zuhal Olcay tanıştırdı'
Deniz Çakır, geçtiğimiz yıl evlendiği Bilgehan Baykal ile kendisi Zuhal Olcay'ın tanıştırdığını da ilk kez anlattı.
Alıntı Metni