Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,571
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
-
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Cookie tarifi
Malzemeler
120 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı un
2/3 su bardağı esmer şeker
2/3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı süt
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı doğranmış bitter çikolata
Yarım su bardağı sütlü çikolata
Cookie nasıl yapılır?
1. Tereyağını bir çırpma kabına alın içerisine şekerlerin ikisini de ekleyin. Spatula yardımı ile karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde yumurta ve sütü ekleyerek karıştırın.
2. Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayarak ekleyin.
Karıştırılan hamura çikolata ve fındık ekleyerek homojen şekilde dağıtın.
3. Hamuru bir süre dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın tepsiye aralıklı dizin.
4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra düz bir bardak altı ile üzerine bastırın.
Alıntı

Malzemeler
120 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı un
2/3 su bardağı esmer şeker
2/3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı süt
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı doğranmış bitter çikolata
Yarım su bardağı sütlü çikolata
Cookie nasıl yapılır?
1. Tereyağını bir çırpma kabına alın içerisine şekerlerin ikisini de ekleyin. Spatula yardımı ile karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde yumurta ve sütü ekleyerek karıştırın.
2. Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayarak ekleyin.
Karıştırılan hamura çikolata ve fındık ekleyerek homojen şekilde dağıtın.
3. Hamuru bir süre dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın tepsiye aralıklı dizin.
4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra düz bir bardak altı ile üzerine bastırın.
Alıntı