• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Çikolatalı Alman pastası tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Çikolatalı Alman pastası tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 200 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Çikolatalı Alman pastası tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,556
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

Çikolatalı Alman pastası tarifi

s-efbacbb63ca90a77f002a62db09b2b64b1549be3.jpg


Malzemeler

Hamuru için:


2 adet yumurta

6 su bardağı tepeleme un

3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı ılık su

30 gram yaş maya

1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

Sosu için:

200 gram tereyağı

200 gram bitter kuvertür çikolata

1 çorba kaşığı çikolata kreması

Kreması için:

250 mililitre süt

1 su bardağı toz şeker

1,5 adet yumurta

1,5 yemek kaşığı nişasta

Yarım paket vanilya

25 gram krema

Çikolatalı Alman pastası nasıl yapılır?

1. Tüm malzemeleri yoğurun. Daha sonra bezelere ayırın. 35 dakika mayalandırın. 15 dakika 170 derecede alt üst ayarda pişirin.

2. Krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın, karıştırın ve ateşin üzerine alıp kıvam alıncaya kadar pişirin ve soğutun.

3. Son olarak soğuyan pastacı kremasını kremayla çırpın. Eğer çikolatalı isterseniz içine çikolata kreması veya çikolata eriterek karıştırın. Hamurun içine sıkın.

4. Tereyağını eritin. Sıcak tereyağını ocaktan alın ve içine çikolataları atın. Daha sonra çikolata kremasını ekleyip karıştırın ve hamurun tepesini bandırın.

Alıntı
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
2,018
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt