Linux
Emektar Üye
- Katılım
- 5 Şub 2022
- Mesajlar
- 3,556
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 38
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.uguragdas.com.tr
- İsim
- Uğur
- Cinsiyet
- Memleket
- 75 ARDAHAN
- Takım
- Galatasaray
- Burç
- Aslan
- Mesleği
- Konut Yönetim Müdürü
İtibar:
Çikolatalı Alman pastası tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
6 su bardağı tepeleme un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık su
30 gram yaş maya
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Sosu için:
200 gram tereyağı
200 gram bitter kuvertür çikolata
1 çorba kaşığı çikolata kreması
Kreması için:
250 mililitre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket vanilya
25 gram krema
Çikolatalı Alman pastası nasıl yapılır?
1. Tüm malzemeleri yoğurun. Daha sonra bezelere ayırın. 35 dakika mayalandırın. 15 dakika 170 derecede alt üst ayarda pişirin.
2. Krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın, karıştırın ve ateşin üzerine alıp kıvam alıncaya kadar pişirin ve soğutun.
3. Son olarak soğuyan pastacı kremasını kremayla çırpın. Eğer çikolatalı isterseniz içine çikolata kreması veya çikolata eriterek karıştırın. Hamurun içine sıkın.
4. Tereyağını eritin. Sıcak tereyağını ocaktan alın ve içine çikolataları atın. Daha sonra çikolata kremasını ekleyip karıştırın ve hamurun tepesini bandırın.
Alıntı
Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
6 su bardağı tepeleme un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık su
30 gram yaş maya
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Sosu için:
200 gram tereyağı
200 gram bitter kuvertür çikolata
1 çorba kaşığı çikolata kreması
Kreması için:
250 mililitre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket vanilya
25 gram krema
Çikolatalı Alman pastası nasıl yapılır?
1. Tüm malzemeleri yoğurun. Daha sonra bezelere ayırın. 35 dakika mayalandırın. 15 dakika 170 derecede alt üst ayarda pişirin.
2. Krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın, karıştırın ve ateşin üzerine alıp kıvam alıncaya kadar pişirin ve soğutun.
3. Son olarak soğuyan pastacı kremasını kremayla çırpın. Eğer çikolatalı isterseniz içine çikolata kreması veya çikolata eriterek karıştırın. Hamurun içine sıkın.
4. Tereyağını eritin. Sıcak tereyağını ocaktan alın ve içine çikolataları atın. Daha sonra çikolata kremasını ekleyip karıştırın ve hamurun tepesini bandırın.
Alıntı