• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Çikolata kremalı baklava tarifi

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Linux tarafından oluşturulan Çikolata kremalı baklava tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 166 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Çikolata kremalı baklava tarifi
Konbuyu başlatan Linux
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Didem

Linux

Emektar Üye
Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
3,555
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
istanbul
Web sitesi
www.uguragdas.com.tr
İsim
Uğur
Cinsiyet
vtEvVy
Memleket
75 ARDAHAN
Takım
Galatasaray
Burç
Aslan
Mesleği
Konut Yönetim Müdürü

İtibar:

777


MALZEMELER
16 adet baklava yufkası

50'şer gram iç badem, ceviz, fındık ve antepfıstığı

1 çay kaşığı tarçın, bir tutam tuz

500 gram fındıklı çikolata kreması

200 gram eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı

Şerbeti için:

1 su bardağı su

Yarım su bardağı bal

1 adet çubuk tarçın

Badem, ceviz, fındık, antepfıstığı, tarçın ve tuzu rondodan geçirip kenara alın. Beş adet baklava yufkasını aralarına tereyağı sıvıyağ karışımından sürerek üst üste fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir miktar oda sıcaklığındaki çikolata kremasından sürüp, kuruyemişin bir kısmını serpin. Yeniden aralarına tereyağı sıvıyağ karışımı sürülmüş 5 kat baklava yufkası yerleştirip, çikolata kreması sürün ve kuruyemiş serpin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayıp, kalan 1 adet yufkayı en üste yayın. Dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek kontrol ederek pişirin. Şerbeti için suyu kaynatıp bal ve tarçınla karıştırın. Ilındığında sıcak baklavanın üzerine yavaş yavaş gezdirin. Tatlı şerbeti çekince servis yapın.

ALINTI
 

Didem

Özel Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
2,016
Tepkime puanı
16
Puanları
8

İtibar:

Teşekkürler
 
Üst Alt