• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Çayı böyle içmek zehirden beter hale getiriyor! Herkes yıllardır bu hatayı yapıyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sağlık Haberleri kategorisinde EbrulimMm_88 tarafından oluşturulan Çayı böyle içmek zehirden beter hale getiriyor! Herkes yıllardır bu hatayı yapıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 30 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sağlık Haberleri
Konu Başlığı Çayı böyle içmek zehirden beter hale getiriyor! Herkes yıllardır bu hatayı yapıyor
Konbuyu başlatan EbrulimMm_88
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
43,225
Tepkime puanı
1
Puanları
0

İtibar:

Çayı böyle içmek zehirden beter hale getiriyor! Herkes yıllardır bu hatayı yapıyor

Çay severek tüketilen sıcak içeceklerin başında geliyor. Gün içerisinde sıklıkla tüketilen çay, vücut için zararlı hale gelebiliyor. Çayı keyfinizin bir zehre dönüşmemesi için bu önemli noktaya dikkat etmeniz gerekiyor.

b5k1VWofnUmFsnFV1CFOeQ.jpg

Sabahları kahvaltıda demlenmiş bir çaya kimse hayır diyemez. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ve gün içerisinde de sıklıkla tüketilen çay Türkiye'de en sık tüketilen sıcak içeceklerin başında geliyor.
7cjmmx5l4UOF5w7_07DUqg.jpg

Ancak çayı doğru tüketmemek sağlığınız için ciddi riskler oluşturabiliyor. Beslenme ve Sağlık Uzmanları çayın demlendikte 15-20 dakika içinde tüketilmesini öneriyor.
a7MMLl9UNUiQSP_4ADJolw.jpg

Eğer bu süre uzarsa sağlık için tehlikeli olabiliyor. Hatta Çinliler bayatlamış çayı "yılan zehri" olarak tanımlıyor. Bu şekilde ne kadar tehlikeli olabileceğini vurguluyor. Doğru demlenmeyen ve bayatlamış çay mide, bağırsak ve sindirim sistemini bozuyor. Karaciğer sağlığını olumsuz etkileyebiliyor.
NrZW_SM6fk-TKjN5klGK2Q.jpg

Uzun süre bekleyen çayda bakteriler üreyebilir, bu da sindirim sorunlarına veya enfeksiyonlara yol açabilir. Bayat çay, zamanla bazı zararlı bileşikler geliştirebilir. Özellikle uzun süre açıkta kalan çay, kimyasal değişikliklere uğrayabilir. Bayat çay daha asidik hale gelebilir, bu da mide rahatsızlıklarına neden olabilir.
Kmv3VIOuQ0yzIHXC4yho6Q.jpg

Çay demlendikten sonra, tanenler ve çözülmesi zor nitrojenli bileşikler sıvıda birikir. Ayrıca, çay yüzeyinde magnezyum, kalsiyum, demir ve protein içeren bir oksit filmi oluşur. Bu film, guanin, kafein ve teofilin gibi maddeleri içerir, bu da çayı sağlık açısından riskli hale getirir.
iwX8-ARvrEqX4E6I2Fl74w.jpg

Oda sıcaklığında bekleyen çayda bulunan organik bileşikler ve tanenler oksitlenir ve patojenik mikroflora için uygun bir ortam oluşturur. 24 saat içinde böyle bir filmde küf oluşabilir. Bayat çay, kaynar suya maruz kalsa bile zararlı bileşenler içermeye devam eder ve bu, alerjilere, mide ağrılarına, çeşitli tahrişlere ve hatta mide ülserine neden olabilir.
RGIHyidT20CWTsUq8iKPQQ.jpg

Çay keyfinizin zehre dönüşmesini engellemek için bazı ipuçlarına dikkat edebilirsiniz. Burada en önemli noktalardan biri çayın demleme süresine dikkat etmek. Kanıtlanmış bir üreticiden yüksek kaliteli çay alınmalıdır.Demleme için yalnızca taze filtrelenmiş su kullanılmalıdır, yabancı maddeler içeren su kullanılmamalıdır.
R1HdOaqVQkqxw7cJ3_QqQQ.jpg

Çay türlerine göre belirli bir su sıcaklığı gereklidir; bu nedenle paket üzerindeki talimatlara uyulmalıdır.Çayın 3-4 dakika demlenmesini bekleyin, böylece tat ve aroma en iyi şekilde ortaya çıkar.
_06fi3sWhUmCrxX7Zr6A9Q.jpg

Demleme tekrar kullanılmamalıdır, sağlık açısından tehlikeli olabilir, bu nedenle hemen atılmalıdır.Yemekten hemen sonra çay içilmemeli, vücudun çayı sindirmesi için zamana ihtiyaç duyulmalıdır.
 
Üst Alt