• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Bursa şeftalisi AB'de tescilleniyor

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Ekonomi Haberleri kategorisinde nurettin_38 tarafından oluşturulan Bursa şeftalisi AB'de tescilleniyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 67 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Ekonomi Haberleri
Konu Başlığı Bursa şeftalisi AB'de tescilleniyor
Konbuyu başlatan nurettin_38
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan osman06
Katılım
19 Haz 2023
Mesajlar
12,924
Tepkime puanı
1
Puanları
1

İtibar:

Bursa şeftalisi AB'de tescilleniyor

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Bursa şeftalisinin Avrupa Birliği'nde (AB) tescili için son aşamaya gelindiğini duyurdu.

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, yazılı açıklamasında, "Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliği" kapsamında AB Komisyonu'na başvurusu yapılan Bursa şeftalisinin tescil süreci hakkında bilgi verdi. AB Komisyonu tarafından başvurusu uygun bulunan Bursa şeftalisinin tescil için AB Resmi Gazetesi'nde ilana çıktığını belirten Durak, "Ülkemizin simge ürünlerinden Bursa şeftalisi için 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 3 ay sürecek itiraz süresi başladı. Bu son sürecin tamamlanmasıyla, Bursa şeftalisi de AB'de tescilli coğrafi işaretlerimiz arasında yerini alacak." ifadesini kullandı. Durak, yerel değerlere sahip çıktıklarını vurgulayarak, "Bugün AB nezdinde tescilli 20 coğrafi işaretimiz bulunuyor, ilan süreci tamamlanan Araban sarımsağı da yakın zamanda tescil edilecek. Böylece bu sayı 21'e yükselecek. 45 coğrafi işaret başvurumuzun ise işlemleri devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin AB'de tescilli coğrafi işaretleri şöyle sıralanıyor: "Antakya künefesi, Ayaş domatesi, Aydın inciri, Aydın kestanesi, Aydın Memecik zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Çağlayancerit cevizi, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Edremit zeytinyağı, Ezine peyniri, Gaziantep baklavası, Gemlik zeytini, Giresun tombul fındığı, Malatya kayısısı, Maraş tarhanası, Milas yağlı zeytini, Milas zeytinyağı, Safranbolu safranı, Suruç narı, Taşköprü sarımsağı."
 
Üst Alt