• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

Bulgari'den Çin'e Tayvan özrü

[ZF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Dolunay tarafından oluşturulan Bulgari'den Çin'e Tayvan özrü başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 78 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Bulgari'den Çin'e Tayvan özrü
Konbuyu başlatan Dolunay
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BuRsK

Dolunay

Administrator
ForumAdmin
ZFN Sahibi
Katılım
9 May 2023
Mesajlar
29,173
Tepkime puanı
20
Puanları
38
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hali
vtEvVy
Mesleği
System Administrator

İtibar:

Bulgari'den Çin'e Tayvan özrü

İtalyan mücevher ve lüks eşya markası Bulgari, internet sitesinde Tayvan'ı ülke olarak listelediği için Çin'den özür diledi.

Çin hükümeti, topraklarının parçası gördüğü Tayvan'ı bağımsız ülke olarak nitelendiren uluslararası markaları boykot ediyor. Uluslararası internet sitesinde Tayvan'ı ülke olarak listeleyen Bulgari, sosyal medyadaki tepkilerin ardından özür diledi. Bulgari, "Markamızın resmi internet sitesinde yönetimsel ihmal sonucu mağaza adreslerinin haritada hatalı olarak işaretlenmesi tarafımızca derhal düzeltildi." açıklamasında bulundu. "BÖYLE BİR ÖZÜR ÇİNLİ TÜKETİCİLERİ PEK İKNA EDEMEZ"Marka, ayrıca Güney Çin Denizi'ndeki iddiaları ve sürgündeki Tibet ruhani lideri Dalai Lama'nın statüsü de dahil olmak üzere Pekin'in diğer hassasiyetlerini rencide ettiği iddiasıyla eleştirildi. Çinli sosyal medya kullanıcıları ve bazı devlet destekli yayınlar, Bulgari'nin uluslararası sosyal medya hesapları üzerinden de özrü paylaşmasını istedi. China Daily gazetesinde, Bulgari'nin uluslararası sitesinde hata yaptığına ancak sadece Çin'in Twitter'ı olarak bilinen Weibo platformunda özür dilediğine işaret edilerek, "Böyle bir özür Çinli tüketicileri pek ikna edemez." ifadesi kullanıldı. Valentino, Calvin Klein, Coach, Zara ve Delta Airlines gibi uluslararası markalar daha önce internet sitelerinde Tayvan’ı Çin'den ayrı bir ülke veya bölge olarak listeledikleri için özür dilemişlerdi. Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz de 2018’de sosyal medya hesaplarında Dalai Lama'dan alıntı yaptığı için özür dilemişti. PEKİN'İN "TEK ÇİN" POLİTİKASI Çin'in topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulduğu 1949'dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip bulunuyor. Çin ana karası ile Tayvan arasında iç savaşın ardından ortaya çıkan ayrılık hala devam ediyor. Pekin, "Tek Çin" ilkesini vurgulayarak Tayvan'ın dünya ülkeleriyle müstakil diplomatik ilişkiler kurmasına, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlarda temsil edilmesine karşı çıkıyor, kendisini tanıyan ülkelerin Tayvan ile diplomatik ilişkileri kesmesini şart koşuyor.
 
Üst Alt